Alevi Haber Ajansi

Adana Eğitim-Sen: KHK’lere teslim olmayacağız

PİRHA- OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile aralarından Eğitim- Sen üyelerinin de bulunduğu ihraçları Eğitim-Sen Adana Şubesi yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Eğitim -Sen Adana Şube Eş Başkanı Ahmet Karagöz, “Darbecilerle mücadele edeceğiz denilerek ilan edilen OHAL koşullarında geçen 6 ay içerisinde açık bir “sivil darbe” yaşanmıştır” dedi.

OHAL kapsamında çıkartılan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan ihraçları Eğitim Sen Adana Şubesi Atatürk parkında yaptığı basın açıklamasıyla kınadı.

Basın açıklamasına katılan yüzlerce kişi “İktidarın sivil darbesi karşısında susmayacağız, yılmayacağız. Onurumuzla direnecek ve mutlaka geri döneceğiz” pankartı açan yurttaşlar sık sık “İhraçlar baskılar bizi yıldıramaz” “Direne direne kazanacağız” “Kahrolsun faşist diktatörlük” “ Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”sloganları attı. Yapılan basın açıklamasına HDP, CHP, EMEP il örgütleri, Bulamlılar derneği, PSAKD, AKD, DAD, İHD Adana şubeleri ve çok sayıda STK temsilcisi destek verdi.

Eğitim- Sen Adana Şubesi yönetim kurulu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim -Sen Şube Eş Başkanı Ahmet Karagöz, “Türkiye’de 15 Temmuz sonrasında “darbecilerle mücadele edeceğiz” denilerek ilan edilen OHAL koşullarında geçen 6 ay içerisinde açık bir “sivil darbe” yaşanmıştır” dedi.

Karagöz şunları kaydetti:

“OHAL ve KHK fırsatçılığıyla bugüne kadar yapılmak istenip de yapılmayan her şey teker teker hayata geçirilmeye başlanmıştır. OHAL ve KHK’ler ile yeni bir yönetim rejimi inşa eden iktidar, evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde hareket etmek yerine adeta hukuka düşman kesilmiş, Meclisi devre dışı bırakarak OHAL’i her türlü hukuksuzluğa kalkan yapmayı tercih etmiştir.”

 “HİÇ BİR ARKADAŞIMIZI NAMERTE MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”

Karagöz, “Ülkeyi haraç mezat satanlar, 17–25 Aralık yolsuzluklarına karışanlar, darbeciler OHAL ve KHK’lere sığınarak saltanatlarını sürdürürken ülkenin aydınları, yazarları, akademisyenleri, devrimcileri, solcuları sosyalistleri KHK’ler ile ihraç edilerek açlıkla terbiye edilmek istenmektedir” dedi.

Karagöz, “Bu haksız ve hukuksuz tasfiyeleri, ihraçları, bu ülkenin emek ve demokrasi kültürünü yok etmeye çalışanlar; şunu çok iyi bilsinler ki bizler cebimizdeki her kuruşu, soframızdaki her dilim ekmeği yoldaşlarımızla dün paylaştığımız gibi bundan sonra da paylaşarak hiçbir arkadaşımızı namertte muhtaç etmeyeceğiz. Bunu Eğitim Sen’in geleneğine, tarihine ve kuruluş felsefesine baktıklarında göreceklerdir” diye konuştu.

 “ÇOCUKLARIMIZA SÖZÜMÜZ VAR”

Eğitim -Sen Şube Eş Başkanı Ahmet Karagöz, “Ülkeyi cehenneme çeviren siyasal iktidarın tek adam diktatörlüğüne giden yolda direnen emekçilere, akademisyenlere, yazarlara olan saldırılarını anlıyoruz. Ama şunu da bilsinler ki bu saldırılar karşısında yılmadık, sinmedik, geri çekilmedik ve geri çekilmeyeceğiz. Çünkü çocuklarımıza sözümüz var. Onlara onurlu bir gelecek bırakmak için onurluca direndik, onurluca direnmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“FAŞİZMİN VE ZULMÜN PANZEHİRİ DAYANIŞMADIR”

“KHK’lerle okullarımızla, üniversitelerimizle ilişkilerimiz kesilmiş olabilir” diyen Karagöz “Ancak emekle, barışla, demokrasiyle, halk ile olan güçlü ilişkilerimizi yok etmeye asla gücünüz yetmeyecektir. Bu sürecin toplamdaki adı faşizmidir faşizm ve zulmün panzehiri de dayanışmadır” dedi.

Mustafa Yüksel/ADANA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak