Alevi Haber Ajansi

Ayşe Tepe: Biz Galatasaray Meydanı’na çıkmakta ısrarlıyız-VİDEO

PİRHA – Gözaltında kaybedilen Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe, “Biz Galatasaray Meydanı’na çıkmakta ısrarlıyız” dedi. Tepe, seçim sonrasında, “Galatasaray Meydanı’nın Cumartesi Annelerine açılması başta olmak üzere etkin soruşturmaların yapılmasına, Anayasa Mahkemesi kararlarının uyulmasına kadar bir çok talebimiz olacak” dedi.

Yıllardır kayıp yakınlarının akıbetini sorma mücadeleleri Galatasaray Meydanı’nda devam eden Cumartesi Anneleri, Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararına rağmen Galatasaray Meydanı’ndaki polis ablukası hala devam ediyor. Son 4 haftadır Galatasaray meydanında buluşmak isteyen Cumartesi Anneleri/ insanları henüz açıklama yapamadan gözaltına alınıyor.

Kayıplardan Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı olmasına rağmen İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı hiçbir şekilde bu karara uymamasını, Hizbullah ile bağlantısı olduğu bilinen HÜDA-PAR’ın 14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi’nde meclise girmesini, tutuklu Hizbullahçıların serbest bırakılmasını, 14 Mayıs seçimlerini ve devamında 28 Mayıs ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinden neler beklediklerini PİRHA’ya değerlendirdi.

“AYM KARARINA UYMALARI KONUSUNDA ISRARLIYIZ”

“Biz Galatasaray Meydanı’na çıkmakta ısrarlıyız” diyen Tepe, son 4-5 haftadır Cumartesi Annelerinin açıklama yapamadan gözaltına alınıp, darp edilmelerinin kabul edilmemeyeceğini belirterek, “Son 4 -5 haftadır Cumartesi Anneleri olarak tekrardan çıkıyoruz Galatasaray Meydanı’nın önüne. Ve orada basın açıklaması yapıyoruz. Cumartesi insanlarından destek olmak isteyen varsa onlar da gelip bu desteği sunuyorlar bize. Ama hiçbir şekilde orada olmamıza izin vermiyorlar. Daha önce açılan mahkememiz vardı. Bizim de özellikle buranın açılmasına yönelik suç duyurularımız oldu. Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı olmasına rağmen İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı hiçbir şekilde bu karara uymuyor. Biz Galatasaray Meydanı’na çıkmakta ısrarlıyız. Bu taleplerimizi yerine getirmekte ve AYM kararlarına uymaları konusunda kendilerine bunu her defasında hatırlatma konusunda da ısrarlıyız” dedi.

“HÜDA PAR İLE TOPLUMA VERİLEN MESAJ NE?”

Hizbullah ile bağlantısı olduğu bilinen HÜDA-PAR’ın 14 Mayıs Milletvekili seçimlerinde meclise girmesini de değerlendiren Ayşe Tepe, “Topluma verilen buradaki mesaj ne, burada bir gözdağı mı veriliyor? Niye HÜDA-PAR tekrar böyle bir şeyin içine çekildi? Onların mecliste olması neyi değiştirecek? Onların talepleri ne olacak? Ben bu konunun kadınlar açısından, çocuklar açısından toplumun geneli açısından HÜDA-PAR’IN söylemlerinin, düşüncelerinin aslında çok olumsuz olduğunu ve olumsuz yansıyacağını da düşünüyorum” diye belirtti.

Tutuklu Hizbullahçıların serbest bırakılmasına da değinen Tepe, şunları söyledi:

“Çoğunu zaten saldılar. Aslında birçok Hizbullahçı habersiz salındı. Gece vakti birçoğu dışarı çıkarıldı. Bazıları hasta diye çıkarıldı. Ki bugün cezaevlerinde onlarca hasta tutsak var. Ve ileri derece hasta olmalarına ve bunlara yönelik yasal bir mevzuat işletilebiliyor olmasına rağmen hiçbir şekilde işletilmiyor. Bu aslında Hizbullahçılara işletiliyor.”

“ÖNEMLİ OLAN DEMOKRATİK ADIMLAR”

14 Mayıs seçimlerinin kazananı olmadığını söyleyen Ayşe Tepe, Cumartesi Anneleri olarak 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beklentilerini iktidara kim gelirse gelsin Galatasaray Meydanı’nın Cumartesi Annelerine açılması başta olmak üzere demokratik adımlar atma yönünde olması gerektiğine dikkat çekti.

Tepe şunları kaydetti:

“Bu usulsüzlükler bir yana bu seçimin aslında şu an bir kazananı olmadı bana kalırsa. Ve 28 Mayıs aslında biraz da belirleyici olacak. Biz Cumartesi Anneleri olarak da bundan sonra gelecek iktidara da Galatasaray Meydanı’nın Cumartesi Annelerine açılması başta olmak üzere Uluslararası sözleşmelere imza atılmasına, etkin soruşturmaların yapılmasına, Anayasa Mahkemesi kararlarının uyulmasına kadar bütün bunların hayata geçirilmesiyle ilgili taleplerimiz olacak. Önemli olan onların samimi olarak demokratik adımlar atma yönünde bunu bize göstermeleri.”

Devrim FINDIK / İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak