Alevi Haber Ajansi

KESK Haber- Sen Dersim Temsilciliği: Tunceli PTT Müdürlüğü ve lojmanları depreme dayanıksız-VİDEO

PİRHA-Tunceli PTT Müdürlüğü ve lojman binasının depreme karşı dayanıksız olması ve hakkında güçlendirme kararı verilmesine rağmen hiçbir adım atılmamasına tepki gösteren KESK Haber- Sen Dersim Temsilciliği binanın boşaltılmasını istedi.

KESK Haber- Sen Dersim Temsilciliği düzenlediği bir basın toplantısı ile kentte bulunan ve depreme karşı dayanıksız olması nedeniyle güçlendirilmesine dönük karar verilen fakat hiçbir adım atılmayan PTT Başmüdürlüğü binasının boşaltılmasını istedi.

“HİÇBİR EMEKÇİ GÜVENDE DEĞİL”

Temsilcilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“06.02.2023 Tarihinde 10 ilimizde yoğun bir şekilde yıkıma neden olan ve on binlerce can kaybı yaşadığımız deprem nedeni ile Haber-Sen Dersim temsilciği olarak bütün halklarımıza geçmiş olsun diyoruz. Yaşamını yitiren canların ruhu şad olsun. Ailelerimize sabırlar diliyoruz.

Yaşadığımız bu acı olay nedeni ile burada var olan bir olumsuz durum hakkında bütün Dersim halkına ve kamuoyuna bir bilgi sunmak istiyoruz. Tunceli PTT Başmüdürlüğü, Tunceli PTT Müdürlüğü ve lojmanların bulunduğu ve mülkiyeti PTT’ye ait olan bina daha önce PTT Genel Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete yaptırılan analizler sonucunda PTT Genel Müdürlüğünce güçlendirilmesi yönünde karar verilmiş olmasına rağmen herhangi somut bir çalışma yapılmamıştır. Deprem sonrasında lojmanlarda ikamet eden arkadaşlarımız kendi istekleri ile lojmanları boşaltmış ancak PTT’ye ait tüm hizmetler bu binada vatandaşa verilmeye devam etmektedir.

Güçlendirme kararı verilen bu binada çalışan hiçbir emekçi güvende değildir. Bu bağlamda Tunceli PTT Başmüdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü derhal bu binayı boşaltma kararı almalıdır. Nitelikli ve güvenilir kamusal hizmetin bu şartlar altında vatandaşa verilmesi imkansız hale gelmiştir. Vatandaşa hizmet noktasında, can güvenliği olmayan PTT emekçisini güçlendirme kararı bulunan bir binaya koymak tamamı ile Dersim halkına ve emekçiye zulümdür. ‘’ İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ kavramını dilinden düşürmeyen yöneticilerin derhal yeni ve depreme dayanıklı bir çalışma alanı yaratması gerekmektedir.

Buradan basın aracılığı ile Dersim halkına bu bilgiyi vermek sendikamızın temel görevidir. Yönetenlere sesleniyoruz: kâr hırsınız nedeniyle tek bir vatandaşımızın veya emekçinin buru dahi kanasa bütün sorumluluk PTT yönetiminde olacaktır. Unutulmamalıdır ki deprem değil ihmal öldürür.

06.02.2023 Tarihinde yaşanan deprem bize bir daha gösterdi ki, deprem değil bina öldürür. Bu gerçekten hareketle Tunceli’de PTT hizmetlerinin daha güvenli bir ortamda yapılması için acil olarak yeni bir binanın temin edilmesi ve Tunceli PTT Başmüdürlüğü ve Tunceli PTT Müdürlüğünün acil olarak boşaltılması talep ediyoruz. Çünkü hizmet üretirken ölmek istemiyoruz.”

PİRHA / DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak