Alevi Haber Ajansi

Trump karşıtı kadınlar: Ben kadınım, ben adaletim

Dün resmen ABD’nin başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump, dünyanın farklı noktalarında sokaklara dökülen yüz binlerce kadın tarafından protesto edildi.

‘Women’s March’ diye adlandırılan eylemlerin merkezinde ABD’nin başkenti Washington vardı.

Hürriyet’in haberine göre Trump’ın da yemin törenini gerçekleştirdiği alana akın eden kadınlar, alana sığmadı. Washington metrosunun yetkilileri, Trump’ın yemin töreninde 193 bin sefer yapıldığını açıklarken kadınların sokağa çıktığı bugün ise rakam 275 bin sefer olarak duyuruldu.

Kongre binasında toplanmalarının ardından Beyaz Saray’a yürüyen kadınlar, ‘Trump, Rusya’yı tekrar büyük yapacak’, ‘Kadın haklarına saygı duy Trump’, ‘Ben onu (Hillary) destekliyorum’, ‘Ben kadınım, ben adaletim’ yazılı pankartlar taşıdı.

Kadınların eylemine Trump karşıtı erkekler de destek olurken Obama döneminin dışişleri bakanı John Kerry de göstericilere köpeğiyle birlikte eşlik etti.

“ÇÖPLÜK TRUMP”

Trump karşıtı en büyük gösterilerden biri de İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşti. Londra caddelerinde on binlerce kişi “Irkçılığa hayır, Trump’a hayır”, “Çöplük Trump” diye slogan attı.

Gösteriye, Londra Belediye Başkanı Sadık Han eşiyle birlikte katıldı. İngiltere’deki gösterilere 100 binden fazla insanın katıldığı duyuruldu.

Trump karşıtı gösterilerin bir diğeri de Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşti. Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı’nda bir araya gelen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 2 bin gösterici Paris Barış Anıtı’na kadar yürüdü.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak