Alevi Haber Ajansi

HDP’li Koçyiğit: Ferman AKP’ninse, direniş bizimdir! -VİDEO

PİRHA – Mecliste yaptığı konuşmada cemevleri ile ilgili düzenlemeyi eleştiren HDP Milletvekili Gülistan Koçyiğit, “Bu ülkede tek bir Alevi çocuğu da kalsa, tek bir ocak evladı da kalsa o ocak tütecek, o Yol yürünecek. Biz Yol’a ikrar verdik. Asla dönmeyiz. Zeynep Ana’nın direndiği gibi direneceğiz. Asla teslim olmayacağız” dedi.

Cemevlerine ilişkin yapılan ‘düzenleme’nin de yer aldığı torba yasa görüşmeleri devam ederken, Alevi toplumu ve kurumlarının itirazları da sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Gülistan Koçyiğit de, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP hükümeti tarafından hazırlanan ve cemevlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlayan kararı eleştirdi.

“İNANCIMIZI, KÜLTÜRÜMÜZÜ, İTİKADIMIZI, YOLUMUZU ÖLÜMÜNE SAVUNACAĞIZ”

Koçyiğit konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bugün geçirdiğiniz bu düzenlemeyle tarihin en kara sayfasına geçtiniz. Siz Yavuz’u bile arattınız. Sizin iktidarınız köprü yaptı, nazire olsun diye de adını ‘Yavuz’ koydu. Bu ülkede Yavuz’u Aleviler nezdinde yeri bellidir. 40 bin Alevinin celladıdır Yavuz. 40 bin Aleviyi kesmiş, katletmiştir. 40 bin Alevi katledilmesine rağmen biat etmemiştir. ‘Ferman padişahınsa dağlar bizimdir’ demiştir. Biz de diyoruz ki; Ferman AKP’ninse, direniş bizimdir; ferman MHP’ninse, direniş bizimdir. İnancımızı, kültürümüzü, itikatımızı, Yolumuzu ölümüne savunacağız. Tıpkı Kerbela’da Hüseyin’in durduğu gibi duracağız. Zeynep Ana’nın direndiği gibi direneceğiz. Asla teslim olmayacağız. Bu ülkede tek bir Alevi çocuğu da kalsa, tek bir ocak evladı da kalsa o ocak tütecek, o Yol yürünecek. Biz Yol’a ikrar verdik. Asla dönmeyiz. Ben bir ocak evladıyım. Başkasının inancını tarif edemezsiniz. Bizim atalarımızdan gelen inancımıza el uzatamazsınız. Torba yasayla inancımıza düzenleyemezsiniz.”

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak