Alevi Haber Ajansi

HDP heyeti, Dersim esnafının sorunlarını dinledi: Geçinemiyoruz!-VİDEO

PİRHA-HDP Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Alican Önlü, Ayşe Sürücü ve Necdet İpekyüz’ün bulunduğu HDP heyeti, Dersim’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ekonomik krizin derinleştiğini söyleyen yurttaşlar, “Alım gücümüz düştü, artık geçinemiyoruz, geçen seneye göre her şey daha pahalı” dedi. 

Malatya ve Elazığ’da temaslarını sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyetinin bugünkü durağı Dersim oldu. Aralarında HDP Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Alican Önlü, Ayşe Sürücü ve Necdet İpekyüz’ün bulunduğu heyet, Dersim’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

HDP heyetine ekonomik krizin derinleştiğini söyleyen yurttaşlar, “Alım gücümüz düştü, artık geçinemiyoruz, geçen seneye göre her şey daha pahalı” dedi.

“SAVAŞIN OLDUĞU YERDE EKONOMİ İYİ OLMAZ”

HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Savaşın olduğu yerde ekonomi iyi olmaz, savaşın olduğu yerde kırım, yoksulluk, orman yangını olur. Biz HDP olarak iktidarın savaş politikasına karşı barış mücadelesini yürütüyoruz. Güvenlik politikaları gerekçesiyle Dersim’in ormanları yakılıyor, biz Cudi için nasıl mücadele ediyorsak Dersim için de mücadele edeceğiz. Seyit Rıza’nın söylediği gibi bütün baskılara karşı dilimizi, kültürümüzü ve kimliğimizi savunarak mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Günay, cemevlerinin ibadethane olması için de mücadele edeceklerini vurguladı.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak