Alevi Haber Ajansi

Cemevi saldırganından ‘şaşırtmayan’ savunma: Büyü yaptılar!

PİRHA-Ankara’daki Alevi kurumlarına saldırı düzenleyen ve tutuklanan Ahmet Ozan K. mahkemede verdiği ifadede, “Ailem bana kötü şeyler yaşattı. Büyü yaptı. 2 ay öncesine kadar esrar kullanıyordum. Onların etkisiyle yaptım” dedi.

30 Temmuz tarihinde Ankara’daki Ana Fatma Cemevi, Şah-ı Merdan Cemevi, Gökçebel Köy Derneği ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na yönelik saldırıya ilişkin gözaltına alınan 3 kişiden Ahmet Ozan K. tutuklanırken, saldırgana yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Çağdaş B. ve Baver G. ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı.

Dün savcılığa çıkarılan saldırganlar, ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Saldırganlardan Ahmet Ozan K., mahkemede verdiği ifadede yapılan saldırıları üstlenerek, sağlıklı düşünemediğini söyledi.

Saldırgana yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan diğer iki kişi ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, olayla ilgilerinin olmadığını beyan etti.

“BANA BÜYÜ YAPILDI, ONUN ETKİSİYLE SALDIRILARI YAPTIM”

Saldırgan Ahmet Ozan K. mahkemede verdiği ifadede şunları dile getirdi:

“Ben ailemden uzaklaşmak için Eskişehir’e geldim. Çok kötü olaylar yaşadım. Annem ve babamın gerçek olduğunu düşünmüyorum. Amcam bana büyü yaptı. Kötü ve büyü gibi şeyler yapıldı bana. Yaşadığım olaylarda ailemin etkisi var. Benim her dediğime ‘sen uyduruyorsun, paranoyaksın’ diyorlardı. 2 ay öncesine kadar esrar kullanıyordum. Artık kullanmıyorum. Yaşadığım olaylarda ölümden döndüğüm için son bir kez bir şey yapmak istedim ve buralara saldırdım. Kimseden talimat almadım. Eylemi yapacağımı Baver’e söyledim. Oda bana ‘paranoyaksın sen’ dedi. Takdir mahkemenindir.”

“OLAYLA İLGİMİZ YOK”

Saldırgana yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Çağdaş B. ve Baver G. ise verdikleri ifadelerde, Ahmet Ozan K.’nin akli dengesinin yerinde olmadığını, yakın zamana kadar uyuşturucu kullandığını belirterek olayla ilgilerinin olmadığını söyledi.

Mahkeme, yapılan savunmaların ardından saldırıyı yapan Ahmet Ozan K.’nin tutuklanmasına, saldırgana yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan Çağdaş B. ve Baver G.’nin ise ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak