Alevi Haber Ajansi

PSAKD İstanbul Şubeleri: Biz Alevilere karşı işlenen tüm katliamlarla yüzleşilsin

PİRHA- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Dersim Tertelesi’nin 85. yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Biz Alevi/ Kızılbaşlar, Alevilere karşı işlenen tüm katliamlarla yüzleşilmesi gerektiğine inanıyoruz” denildi. 

Dersim Katliamı kararının alındığı Bakanlar Kurulu toplantısının tarihi olan 4 Mayıs 1937 tarihinin üzerinden 85 yıl geçti.

“Evlad-ı Kerbelayız, bi hatayız, ayıptır, günahtır, zulümdür, cinayettir”  başlığıyla yazılı bir açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, “Devletler tarihler boyu, Alevilere karşı önyargı, karalama, iftira, fetva vb. devlet kararları ile katliamlara zemin hazırlamıştır. Bu politikalarda devlet- din adamları- siyaset kirli bir ortaklık içerisindedir.
Dersim 37-38 Katliamı, böyle bir politik ortaklığın sonucudur” dedi.

“Biz Alevi/ Kızılbaşlar, Alevilere karşı işlenen tüm katliamlarla yüzleşilmesi gerektiğine inanıyoruz” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Demokratik, sosyal, laik, hukuk devletinde, tüm bu katliam ve katliamların yarattığı acıları hafifletmek için gerçek adaletin sağlanması ve yüzleşilmesi gerekmektedir.
Bu nedenle, 4 Mayıs 1937 yılında alınan “Tunçeli Kanunu” ile hayata geçirilen Dersim Katliamı’nı unutmadığımızı, idam edilenleri ve katledilen tüm canlarımızı saygı ile andığımızı belirtmek istiyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız. Xo Virra Meke.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak