Alevi Haber Ajansi

‘Laikliği savunmak her yurttaşın görevidir’

Mersin Halkevleri, geçtiğimiz günlerde İstanbul Okmeydanı’nda bir kahvede “cihatçı çetelere karşı laikliği savunacağız” içerikli bir bildiriyi okudukları için gözaltına alınan iki halkevi üyesi Ayşegül Başar ve Hamit Dişkaya’nın tutuklanmasını protesto etti.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde dernek adına açıklama yapan Şamil Işık Cevahir “ bu ülkede devlet işine başlayan herkesin ettiği yeminde yer alan ilkelerden biri de laikliktir. Laikliği savunmak her yurttaşın görevidir. Anayasada yer alan laikliği savunmak suç sayılamaz” dedi.

“Laiklik toplumsal barışın da, demokrasinin de ön koşuludur” diyerek sözlerine devam eden Cevahir “Ekonominin çöktüğü, ülkenin kan gölüne çevrildiği günlerden geçiyoruz. Aydınları, gazetecileri, milletvekillerini, öğrencileri, gençleri, demokratları cezaevine tıkayan bu anlayışa karşı birlikte kardeşçe özgür bir yaşamı savunacağız” dedi.

İki dernek üyesinin serbest bırakılmasını isteyen Cevahir “ Cihatçı katilleri ülkemizden çıkarın, katliamın faillerini yakalayın. Halkı kin ve nefrete teşvik eden yandaş medyayla, halka saldırmaktan vazgeçin. Her katliam sonrası devrimci ve yurtseverlere saldırmaktan vazgeçin. Bizler gerici ve yobazların bu ülkeyi mahvetmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Diren Keser-MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak