Alevi Haber Ajansi

Demokrasi Konferansı Alevi Bileşenleri’nden nefret diline tepki

PİRHA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’a yönelik nefret söylemlerine ve Gezi davasında çıkan karara dair açıklama yapan Demokrasi Konferansı Alevi Bileşenleri, “İleri Demokrasi’’ söylemleri ardına sığınıp her fırsatta kin ve nefret tohumları ekerek mazlum halkları hedef haline getiren, halkları birbirine düşman etmek isteyen anlayışı bir kez daha kınıyoruz” denildi.

Demokrasi Konferansı Alevi Bileşenleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’a yönelik nefret söylemlerine ve Gezi davasında çıkan karara dair açıklama yaptı.

Orwel’in “Düşünce Dili Çürütürse; Dil de Düşünceyi Çürütür” sözüne atıf yapılan açıklamada, “Zira dil aracılığıyla zihinler kontrol altında tutulmak istenir. Nefret söylemleri ise egemenlerin kullandığı ve özünde ırkçılığı, cinsiyetçiliği, ayrımcılığı barındıran çürümüş düşüncelerin sonucudur. Muhalifleri kontrol altına almak ve yok etmek için kullanılan en etkili yöntem ise düşünceyi çürütmektir. Önyargılar üzerinden kurulan  nefret söylemlerinin, nefret suçlarına, linç girişimlerine ve  katliamlara evrildiğine tarih boyunca hep tanık olduk. Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Madımak, Gazi, Gezi, 6- 7 Eylül Olayları, Tahir Elçi ve Hrant Dink’in katledilmesi bunlardan sadece bazılarıdır” denildi.

“KILIÇDAROĞLU NEZDİNDE ALEVİLER HEDEF GÖSTERİLMİŞTİR!”

Her gün Alevilere, Kürtlere, Ermenilere, kadınlara, emekçilere ve hak mücadelesi veren tüm kesimlere yönelik nefret söylemlerinin olduğunun altı çizilen açıklamanın devamında, “Alevilere yönelik imha politikaları, Osmanlı döneminde fetvalarla başlatılmış ve mumsöndü gibi akla zarar iftiraların çoğu günümüze kadar sürdürülmüştür. Öyle ki bu iftira ve nefret söylemleri, Kılıçdaroğlu nezdinde tüm Aleviler hedef gösterilerek alenen yapılır hale getirilmiştir. Nefret suçlarının devam etmesinin tek nedeni vardır; o da geçmişte yapılan katliamların hesabının  verilmemesidir” ifadeleri yer aldı.

“GARO PAYLAN YALNIZ DEĞİLDİR!” 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın hedef gösterilmesine de tepki gösterilen açıklamada, şunlar vurgulandı:

“24 Nisan Ermeni Soykırımı’nın yıldönümünde Garo Paylan’ı hedef alarak yapılan saldırılar da bu nefret söylemlerinin sonucudur. Yüzleşilmeyen her katliam, her nefret suçu, bir sonrakini meşru kılmak içindir. Biz bu zihniyetin Hrant Dink’i hedef gösteren zihniyetle aynı olduğunu biliyoruz. Hak savunucu Garo PAYLAN yalnız değildir.”

GEZİ HAKİKATTİR, HEPİMİZ GEZİDEYDİK !

Gezi davasına da yer verilen açıklamada, “Gezi Parkındaki direnişçileri ‘’çapulcular’’ diyerek hedef gösteren, bu haklı duruşu ‘’birkaç ağaca indirgeyen’’ zihniyete karşı, tüm farklılıklarımız ve renklerimizle ülkesine  sahip çıkan bireyler olarak, ağırlaştırılmış müebbet alan Osman Kavala ve tüm Gezi Direnişçileri’nin yanındayız. Hepimiz Gezi’deydik, Gezi bu ülkenin hakikatidir, Hakikat yargılanamaz” denildi.

Açıklamada son olarak, “İleri Demokrasi’’ söylemleri ardına sığınıp her fırsatta kin ve nefret tohumları ekerek mazlum halkları hedef haline getiren, halkları birbirine düşman etmek isteyen anlayışı bir kez daha kınıyoruz. Demokrasi Konferansı Alevi Bileşenleri  her zaman, her koşulda demokrasi, özgürlük, laiklik ve hakikat mücadelesinden asla vaz geçmeyeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak