Alevi Haber Ajansi

Sancar: Talan, israf, rant ve savaş politikaları izleyen bu iktidar düzeni değişmek zorunda-VİDEO

PİRHA- Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bu iktidar bu politikaları sürdükçe kış, yaz şartlarında her türlü felaketin faturası yoksullara çıkacaktır. Sürekli söylüyoruz, halkın yaşamını değil kendi talan düzenlerini önceleyen bu iktidar düzeni değişmek zorundadır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Sancar konuşmasında, iktidarın sadece siyasi anlamda ülkeyi dondurmak ve üşütmekle kalmadığını, soğuk kış koşullarında insanların ısınabilecekleri imkanları da elinden aldığını söyledi. Sançar iktidarın izlediği politikaların, emekçi halkı yoksulluğa ve sefalete sürüklediğini vurguladı.

“YAZIN BAŞKA KIŞIN BAŞKA FELAKETLER YAŞANIYOR”

Kış koşullarının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iki haftadır zorluklarla geçtiğini ifade eden Sancar, iktidarın sorumluluk alma yerine sorumluluktan kaçarak, yerel yönetimleri hedef aldığını belirtti.

Asıl sorumluluğun merkezi hükümette olduğunu belirten Sancar, “Bu tartışmaları sadece iktidarın sorumluluktan kaçmak olarak yorumlamak da yetmiyor. İktidarın aczini, çaresizliğini ve aynı zamanda insafsızlığına da gözler önüne seriyor, bunu bir kez daha vurgulamak isterim. Bu ilk değil yazın başka felaketler yaşandı, kışın şimdi bu felaketi yaşıyoruz. Yazın aşırı sıcaktan çıkan orman yangınlarında, sel felaketlerinde ve depremlerde olduğu gibi şimdi de soğuk ve kardan dolayı yaşanan sıkıntılarda, iktidarın halk için herhangi bir planı ve programı olmadığını açıkça gördük. Çünkü bu politikalarda halkın yeri yoktur. İktidarın öncelikleri arasında halkın çıkarları yoktur” şeklinde konuştu.

“BU İKTİDAR DÜZENİ DEĞİŞMEK ZORUNDADIR”

İktidarın talan, israf, rant ve savaş politikaları izlediğini dile getiren Sancar, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kaynaklar talana, ranta, israfa, savaşa tahsis edildiği için halkı koruyacak tedbirler alacak para bırakmıyorlar. Olan parayı da yine halkı düşünmedikleri için halkın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde asla kullanmıyorlar. Bunlar bilinçli politikalar, bilinçli tercihlerdir. Sadece doğa şartlarıyla açıklanacak bir durum söz konusu değildir. Bu iktidar bu politikaları sürdükçe kış, yaz şartlarında her türlü felaketin faturası yoksullara çıkacaktır. Sürekli söylüyoruz, halkın yaşamını değil kendi talan düzenlerini önceleyen bu iktidar düzeni değişmek zorundadır. Bunu bu ülkenin milyonları birlikte başaracak güce sahiptir.”

“ORTADA BÜYÜK BİR SOYGUN VE SÖMÜRÜ VAR”

AKP iktidarının yıllardır ekonomik krizin faturasını halka ödettiğini ve 2022 yılının zam ve zulüm yılı olduğunu kaydeden Sancar; “Bir ayda halkın elinde kalan yüzde yüz zamlı elektrik faturalarıdır. İnsanlar evlerinde karanlıkta yaşamak zorunda bırakılıyor. Yine fiziksel olarak durum böyledir demek istiyorum, yani biz bu iktidarın zihniyetinin karanlık olduğunu söylüyoruz ama sadece metafor ve mecaz olarak değil gerçekten hayatın içinde karanlığı dayatıyor bu iktidar, bu ülkeye. Bu ülkenin emekçi yoksul haklarına karanlığı dayatıyor. Elektrik faturalarını görüyorsunuz. Bu faturaların yüksekliğinin nedenlerini de biliyoruz. Burada asıl büyük rantın kimlere aktarıldığını da biliyoruz. Bunu her fırsatta açıklıyoruz. Ortada büyük bir soygun ve sömürü var. Bu düzenin bu halka dayattığı soğuk var, karanlık var, açlık var, yoksulluk var. Bütün bunlarla mücadele için güçlü bir halk iradesini ortaya çıkarma sorunumuz da var” dedi.

“BİR AVUÇ SOYGUNCUYA, TALANCIYA, SÖMÜRÜCÜYE KARŞI BİRLİKTE OLMALIYIZ”

İktidarın sömürü politikalarına karşı birliktelik çağrısı yapan Sancar son olarak; “Birlikte yürümeliyiz, bir avuç soyguncuya, talancıya, sömürücüye karşı milyonların ortak mücadelesini mutlaka yaratmalıyız. Bu iktidar yalan talan ve kan düzenini kurmuştur. Bu iktidar tekçi anlayışa dayanmaktadır, yasakçıdır, kumpasçıdır” ifadelerini kullandı.

 PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak