Alevi Haber Ajansi

DAD, idam edilişlerinin 84’üncü yılında Seyid Rıza ve arkadaşlarını anacak

PİRHA- Seyid Rıza ve arkadaşlarının idam edilişlerinin 84’üncü yılı dolayısıyla Demokratik Alevi Dernekleri bir panel ve basın açıklaması gerçekleştirecek.

Seyid Rıza ile Wusênê Seydi, Aliye Mirzê Sili, Hesen Ağa, Findik Ağa, Resik Uşen ve Hesenê Ivraimê’nin idam edilişlerinin 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla birçok yerde anma etkinlikleri ve basın açıklamaları yapılacak. Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İstanbul’da “Dersim’i anlamak, yüzleşmek” başlığıyla bir panel, ardından da basın açıklaması yapacak.

14 Kasım Pazar günü Taksim Hill Otel’de gerçekleşecek olan panele konuşmacı olarak ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu İnanç Masası’ndan Turgut Öker ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Bülent Bilmez katılacak.

Taksim’deki basın açıklaması ise saat 19.37’de başlayacak.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak