Alevi Haber Ajansi

Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınan öğrencilere işkence-VİDEO

PİRHA – Kayyum rektörü protesto eden öğrenciler 7 Ekim günü de Boğaziçi Üniversite önündeydi. Eylem sırasında gözaltına alınan öğrencilerden Mısra Sapan PİRHA’ya konuşurken; “Gözaltına almalarla, tutuklamalarla bizi yıldıramayacaklar. Dün işkence gördük, bugün yine buradayız” dedi.

Kayyum rektör Melih Bulu’nun gitmesi için başlayan ve altı ay içinde bitmesi beklenen Boğaziçi eylemleri Melih Bulu’nun gitmesinin ardından da devam ediyor. Daha öncesinde birçok açıklamada öğrenciler, bütün kayyumlar gitmeden eylemlerini sonlandırmayacaklarını açıklamışlardı. Melih Bulu’nun ardından atanan Naci İnci de eylemlerin hedefinde. Ancak ortaya çıkan belgeye göre İnci, öğrencilerin isimlerini vererek şikayet etmişti. Öğrencilerden Caner Pelit Özer ve Enis Berke Gök tutuklandı.

Öğrenciler, 7 Ekim günü, tutuklu arkadaşları için Boğaziçi Üniversitesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasına izin vermeyen kolluk kuvvetleri öğrencileri gözaltına aldı. Mısra Sapan da gözaltına alınan öğrencilerden biri. Sapan, kendisine ve arkadaşlarına işkence yapıldığını söylerken; şöyle konuştu:

“GÖZALTILAR VE TUTUKLAMALAR BİZİ YILDIRAMAZ”

“Bizler iki gün önce tutuklanan arkadaşlarımız Berke ve Pelit için bir basın basın açıklaması gerçekleştirmek istemiştik. Berke ve Pelit iktidarın hedef göstermesi sonucuyla, Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tutuklandılar. Biz de dün Boğaziçi Üniversitesi güney kapı önünde basın açıklaması gerçekleştirecektik.

Ancak daha yürürken, eylem gerçekleştirmeden, polisler tarafından etrafımız sarılarak gözaltına alındık. 8 kişi sert bir müdahale ile ve darp edilerek, polis işkencesine maruz kaldık. Daha sonrasında basın açıklaması sırasında da altı arkadaşımız alındı. Gözaltına almalarla, tutuklamalarla bizi yıldıramayacaklar. Dün işkence gördük, bugün yine buradayız.”

Gözaltındaki 10 kişi gece saatlerinde serbest bırakılırken, 4 öğrencinin hala gözaltında olduğu belirtildi. Savcılık gerekçe olarak dört kişinin öğrenci olmamasını öne sürdü.

Helin YILMAZ / İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak