Alevi Haber Ajansi

Cemevi Başkanı Odabaş’ın gözaltına alınmasına DAD’tan tepki

PİRHA’ya konuşan Demokratik Alevi Derneği Yöneticisi Selda Güneş; ABF Örgütleme Genel Sekreteri Zeynal Odabaş’ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

“Yine olağanüstü bir durumla karşı karşıyayız” diyen Güneş; Tv10’nun kapatılmasından bu yana Alevilere dönük saldırıların aslında her gün katlanarak devam ettiğini gözlemlediklerini söyledi.

“O gün orda bir çağrıda bulunmuştuk” diyen Güneş; Aleviler, Kızılbaşlar, Bektaşiler artık buna karşı bir tavır geliştirip, yan yana duralım demiştik; fakat geldiğimiz yer itibariyle ne yazık ki çağrımıza o gün ses bulamamıştık. İşte böyle tek tek gözaltılara, baskılara maruz kalıyoruz” ifadelerine yer verdi.

BİRLİKTELİK ÇAĞRISI 

Birliktelik çağrısı yapan Demokratik Alevi Derneği Yöneticisi Selda Güneş “Gelin artık bir olalım iri olalım, birlik olalım. Başkanlarımızın hepsi yolumuzun pirleridir, talipleridir, mürşitleridir. Şimdi sahip çıkmayacağız da ne zaman sahip çıkacağız” dedi.

Zeynal Odabaş’ın serbest bırakılıncaya kadar nöbet eylemlerine devam edeceklerini belirten Güneş; gözaltıların neticesinde kapatmalarla karşı karşıya kalacaklarını da ifade etti.

Semra ACAR

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak