Alevi Haber Ajansi

Dersim Ovacık’ta çetin kış başladı

Dersim Haber’den Anıl Yüksel’in haberine göre, kış mevsiminin Dersim Ovacık’ta çetin geçtiğine dikkat çeken vatandaşlar, kar yağışının Gözeler ve Munzur vadisi için önemli olduğunu söylüyor. Kar yağışına sıcak bakmayan bazı vatandaşlar ise yağışın ardından hayatın felç olduğunu düşünüyor. Kar yağışının bir metreye yaklaştığı Ziyaret köyünde vatandaşlar damlarda ve çatılarda biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışının geçen yıla göre daha erken başladığını ifade eden Ateş Çelik, “Ovacık ilçesinin en büyük özelliği kış mevsimindeki kar yağışıdır. Kar yağmazsa burada hayat olmaz. Hayatın devam etmesi suların artmasına bağlıdır. Geçen yıl kar yağışı 9 Aralık’ta başladı. Bu yıl ise 29 Kasım’ı 30’a bağlayan gece yağdı. Kar yağışı ilçemizde 90 santimi buldu. Hala kar yağışını bekliyoruz. Daha önceki yıllarda 4-5 metre  yağardı. Şimdi daha az yağıyor, kar yağışının sürmesini bekliyoruz.”dedi.

Ovacık ilçesinde kar yağışının yoğun olduğunu bu yüzden hayatın kendileri için çok zor geçtiğini belirten İbrahim Gün, “Ovacık’ta kar yağışı bizi olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle bazen evden çıkamıyoruz, bazen hayvanları sulamaya getiremiyoruz. Dam üstündeki karı atamıyoruz. Kar yağışı sonrası her şey bize eziyet oluyor.”diye konuştu. ( HABER MERKEZİ )

HABERİN VİDEOSU

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak