Alevi Haber Ajansi

KESK’in Mersin mitingi yasaklandı

Mersin KESK bileşenlerinin 10 Aralık Cumartesi günü yapmak istedikleri miting güvenlik gerekçesiyle Mersin Valiliği tarafından yasaklandı. Yasaklamaya tepki gösteren KESK bileşenleri Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde sendika şube başkanlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya katılan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, “15 Temmuz gecesi ‘meydanlar tankların değil milletindir’ diyenler bugün meydanlara tankları koymuyor ama TOMA ve panzerleri koyuyor.  Kendileri meydanlarda sözde demokrasi istediklerinde güvenlik sorunu olmayacak, biz emek, barış, demokrasi istediğimizde meydanlar bize yasaklanacak. Darbeye karşı geldiğinde herhangi bir sorun yok ama diktatörlüğe karşıyım dersen ihraç edilecek, cezaevine gönderileceksin. İşte AKP’nin demokrasi anlayışı bu” dedi.

Mersin mitinginin yasaklanmasını eleştiren Kara, “Mitinge izin çıkmaması nedeniyle Cumartesi günü saat 13.00’te Özgür Çocuk Parkı’nda kitlesel basın açıklaması yaparak taleplerimizi dile getireceğiz. her hafta Perşembe günü yapılan oturma eylemlerimizi sürdüreceğiz. 20 Aralık’ta da İstanbul’dan Ankara’ya emekçi yürüyüşü düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) OHAL’in kaldırılması, KHK ile görevden alınan kamu çalışanlarının görevlerine iade edilmesi talebiyle 5 bölgede miting yapma kararı almıştı. Bu kapsamda Mersin’de de 10 Aralık Cumartesi günü Cumhuriyet Alanı’nda ya da Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde miting yapılması için Mersin Valiliği’ne başvurulmuştu.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak