Alevi Haber Ajansi

Dolar bozdurma işi üniversiteye sıçradı!

Döviz bozdurup TL kullanma çağrısı yaparak doların yükselişini durdurmaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir cevap da Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden (YYÜ) geldi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversiteden veya Van dışından 500 bin dolarını bozdurana yapımı süren amfi tiyatroya ismini vereceklerini, ayrıca üniversite bünyesindeki akademik ve idari personellerinden 20 bin dolar bozduran 5 kişiyi de yurtdışı seyahatlerin destekleyeceklerini açıkladı.

YYÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, doların yükselişini durdurmaya Tayyip Erdoğan’a destek vermek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Üniversitemizin idari ve akademik personelimizden 20 bin üzerinde euro veya dolar bozduran 5 arkadaşlarımız yurt dışına çıktığı zaman bizim Bilimsel Araştırma Projeleri fonumuzdan onları destekleyeceğiz. Diğerlerine de teşekkür belgesi vereceğiz. Teşekkür belgesi akademik seyirde farklı bir anlam ifade ediyor. Yine 500 bin euro veya dolar bozdurarak, Türk Lirası’nda kaldığını ispat edenin adını da üniversitedeki amfi tiyatroya vereceğiz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları biz bozdukça hem ülkemiz güçlü konuma geliyor, hem de bizim üzerimizde oyun oynayanlar bundan sonraki oyunlarının tutmayacağını ve bizim ülkemizin, vatandaşlarımızın, milletimizin el ele vermek suretiyle güçlü bir şekilde geleceğe taşıdığını görecekler.”

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak