Alevi Haber Ajansi

Roman yurttaşlardan Erman Toroğlu tepkisi: Tüm medya ilişkisini kessin!-VİDEO

PİRHA-Roman yurttaşlar, Erman Toroğlu’nun Roman halkına yönelik sarf ettiği ırkçı sözlerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada, “Erman Toroğlu’ndan başlayarak hak ettiği cezayı alması gereken kimselerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Verilen ceza sadece Romanlar için değil ayrımcılığa uğrayan tüm gruplar için umut ışığı olacaktır” denildi. 

Futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu’nun bir televizyon programında Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica’yı eleştirirken “Böyle çingenelik olur mu… Affedersin çingenelik bu… Ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya” sözlerine tepkiler sürüyor.

Ankara’da yaşayan Roman yurttaşlar, Erman Toroğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması yaptı.

Adliye önünde yapılan açıklamayı Tuğçe Tutal okudu. Tutal, “Roman yurttaşlarının derin yoksulluk ile mücadele ettiği bugünlerde spor yorumcu Erman Toroğlu aşağılayıcı ve ırkçı söylemlerde bulunmuştur” diyerek Erman Toroğlu’nun nefret suçu işlediğini ifade etti.

“TOROĞLU’NUN GÖREVİNE SON VERİLSİN”

Tuğçe Tutal, spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında yargı mercilerinin harekete geçmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu sözler başta ülkemizin asli unsurlarından biri olan Romanlar olmak üzere yıllardır ‘hepimiz kardeşiz’ diyen, ‘Hepimiz Adem ile Havva’nın çocuklarıyız’ diyen; dili, dini, ırkı ne olursa olsun tüm insanlar eşittir’ diyen ve bunun için mücadele eden tüm kişileri, kurumları derinden üzmüştür.

Daha önceki programlarda da sporculara, hakemlere ve spor yöneticilerine karşı kullandığı dil de göz önüne alındığında Toroğlu’nun herhangi bir kanalda program yapmasını doğru bulmuyoruz ve televizyon kanallarının da bu konuda hassasiyet göstereceğini umut ediyoruz. Bununla birlikte söz konusu yayının yapıldığı kanalın Toroğlu’nun görevine son vermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrımcılık yapan kişilerin cezalandırılması ve bu yapılanların yanlarına kalmayacağını gösterilmelidir. Roman toplumunun hak ettiği değeri bulması için Erman Toroğlu’ndan başlayarak hak ettiği cezayı alması gereken kimselerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Verilen ceza sadece Romanlar için değil ayrımcılığa uğrayan tüm gruplar için umut ışığı olacaktır. Nitekim ‘Sovoremiz phrala isinam’ ( hepimiz kardeşiz!)

Yaşanan durum münferit olarak görülmemesi gerekmektedir. Ne yazık ki çeşitli televizyon programlarında, istihdam alanlarında, eğitime erişim süreçlerinde ve başka kurumlarda Roman yurttaşlar nefret söylemlerinin ve ırkçı söylemlerin hedefi olmaktadır.

Yaşamın her alanında ırkçı ve nefret söylemlerine karşı gereken tolerans gösterilmemelidir. Aksi halde cezasızlığın oluşması nefret söylemleri ve ırkçı söylemlerin artması için emsal olmayacaktır.”

“TOROĞLU İLE İLGİLİ YASAL İŞLEM BAŞLATILSIN”

Tuğçe Tutal, bütün televizyon kanallarının, Erman Toroğlu ile ilişkilerini sonlandırması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Nefret söylemlerine, ayrımcılığı, ırkçı söylemlere ve Romanları hedef alan aşağılayıcı söylemlere TEPKİLİYİZ! Okullarda, sokaklarda, televizyon programlarında kısaca yaşamın her alanında ayrımcı söylemler ile karşılaşmak istemiyoruz!

Irkçı söylemlerini nefret söylemlerinin cezasız kalmamasını istiyoruz; Erman Toroğlu ile ilgili gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz.”

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak