Alevi Haber Ajansi

Dolar 8,20 TL’yi de aştı

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında yükselişe geçen dolar 28 Ekim’e de rekorla başladı. Dün 8,20 TL’yi gören dolar, piyasaların açılmasıyla birlikte 8,21’i gördü.

Yurt içinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili öncesi piyasalarda yarım gün işlem yapılacak. Yarım günlük mesaide gözler enflasyon raporu ve öncesinde ekonomik güven endeksinde olacak. Veriler öncesinde dolar/TL ve avro/TL dünkü tarihi zirvelerin hemen altında başlangıç yaptı. Piyasaların açılmasının hemen ardından ise dolar rekor seviyesini bir adım yukarı taşıdı.

Saat 09.30 itibariyle dolar 8,2129 TL’den el değiştiriyor.

Avro ise dün imza attığı tarihi zirvesi 9,7169’un biraz altında, 9,6779 TL’den işlem görüyor.

YURT İÇİ PİYASALARDA GÜNDEM: ENFLASYON

TCMB Başkanı Murat Uysal’ın sunumuyla açıklanacak olan raporda yıl sonu enflasyonu için son tahminler yer alacak. Temmuz ayında yayımlanan son raporda enflasyonun 2020 yılı sonunda yüzde 8,9, 2021 yılı sonunda ise yüzde 6,2 olarak gerçekleşeceği öngörülmüştü. Sunum sonrası Uysal’ın son toplantıda gösterge faizin değişmemesi ile ilgili sorulara vereceği yanıtlar piyasalar tarafından yakından izlenecek. “Enflasyon Raporu” sunumu saat 10.30’da başlayacak. Merkez Bankası, 22 Ekim tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini de bugün saat 14.00’te yayımlayacak.

Günün tek önemli verisi TÜİK tarafından açıklanacak olan ekonomik güven endeksi olacak. Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen ekonomik güven endeksi geçen ay 88,5 puan olarak açıklanmıştı.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak