Alevi Haber Ajansi

Ovacık’ta halkı hiçe sayan ihale

PİRHA-Ovacık Belediyesi sınırları içerisinde bulanan özelleştirme idaresine ait olan 157.720 m2 yüz ölçümü taşınmazın ihaleye çıkarılmasına Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tepki gösterdi. Sarıgül, belediyeden 700’den fazla yurttaşın barınma talebi olduğuna işaret ederek, yapılacak ihalenin iptal edilmesini ve yurttaş odaklı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini söyledi. 

Yıllardır Ovacık Belediyesi tarafından yoksulların barınma ihtiyaçlarını karşılamak için talep edilen ancak özelleştirme idaresine devredilen 157.720 m2 yüz ölçümü taşınmazın satış ihalesi Ankara’da gerçekleştirilecek.

Ovacık Belediyesi sınırları içerisinde bulunan özelleştirme idaresine ait hazine arazisi, 7 Eylül tarihinde ihaleye çıkartıldı. 12 Ekim’de ihale mektupları alındı ve 22 Ekim’de Ankara’da açık artırmayla ihale yapılacak.

“BU MÜLKİYETİN TASARRUF HAKKI BELEDİYEMİZİN OLMALIYDI”

İhaleye ilişkin PİRHA’ya konuşan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, belediyeden 700’ün üstünde yurttaşın barınma talebi olduğuna işaret ederek, yapılacak ihalenin iptal edilmesini ve yurttaş odaklı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

Sarıgül, “Yıllardır belediyemiz tarafından talep edilmesine karşın, özelleştirme idaresine devredilip ve ihalesine kamu kurum ve iştirakleri giremediğinden, belediyemiz adına başvuru yapmamızın önü kapatılmıştır. Belediyemizden 700’ün üstünde barınma talebinde bulunan yoksul halkımıza, uygun maliyetlerle konut yapma ve aynı zamanda şehir planlamasında temel işlerini yürütmek için neredeyse hiç mülkiyeti bulunmayan belediyemize mülkiyet kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak