Alevi Haber Ajansi

Suruç Katliamı’nın 5. yılında ‘Adalet kürsüsü’ kuruldu-VİDEO

PİRHA- Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 5. yılı dolayısıyla “Adalet kürsüsü” kurdu. Açıklamada, adalet mücadelesinin süreceği belirtildi. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi’nde Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla bir açıklama yaparak “Adalet kürsüsü” kurdu.

Açıklamaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK üyesi Veli Saçılık, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Yücel Yavuz, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun, Gazeteci Hüseyin Aykol’un yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi de katıldı.

Açıklamayı okuyan Suruç gazisi Tunahan Turhan, “5 yıldır süren bir adalet mücadelesinin içerisinden sizlere bir kez daha sesleniyoruz” diyerek, bu topraklarda yaşayan halkların tarih boyunca katliamların hedefi olduğunu ifade etti.

Katliamın yaşandığı günden itibaren, adalet mücadelesini diğer hak arayışlarıyla birleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Turhan, bu sebeple, ilk günden itibaren hep ‘Suruç için adalet, herkes için adalet’ dediklerini söyledi.

“CANI YANAN HERKESLE BİR ARADA DURDUĞUMUZDA ONLARDAN DAHA GÜÇLÜ OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ”

Turhan, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz dediğimizde, bunu inanarak söyledik” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz, ilk günden itibaren, bu mücadeleyi diğer bütün hak arayışlarıyla, adalet çağrılarıyla, devlet zulmü altında ezilen, devlet destekli zulümlerle katledilen herkesin sesiyle birleştirerek hepimizin sesinin daha gür çıkmasını istedik. Bu sebeple, ilk günden itibaren hep Suruç için adalet, herkes için adalet dedik. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz dediğimizde, bunu inanarak söyledik. Suruç için adalet demekle, Hrant’ın elinden alınan yaşam hakkını savunmak, Berkin’i ufacık bedeninin düştüğü yerde anmak, Madımak’ı, göçmen çocukları, Kürt işçileri, devlet dersinde öldürülen kim varsa, hiçbirisini geride bırakmamak ilk amacımızdı. Bizim halklar için bir kardeşlik kurmak için çıktığımız yolda, önümüzde dikilen IŞİD canilerini ve onları karşımıza dikip, bir de arkalarından utanmadan “birkaç öfkeli çocuk” diyenleri çok iyi tanıdığımızı ve güttükleri kinin karşısında canı yanan herkesle bir arada durduğumuzda onlardan daha güçlü olduğumuzu biliyoruz.”

“YILMADIK, GERİ ÇEKİLMEDİK, VAZGEÇMEDİK”

Zulmün mahkeme salonlarına kadar sürdüğüne dikkat çeken Turhan, “Yılmadık, geri çekilmedik, vazgeçmedik. Hiçbir düş yarım kalmayacak. Ya hep beraber, ya hiç birimiz. Suruç için adalet, herkes için adalet” dedi.

Açıklamanın ardından kurulan kürsüde konuşmalar yapılarak, adalet mücadelesine dikkat çekildi.

PİRHA/ANKARA

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak