Alevi Haber Ajansi

Munzur Dergisi’nin 53. sayısı çıktı

PİRHA – 2000 yılının Ocak ayında ilk sayısını çıkaran Munzur Dersim Etnografya Dergisi’nin 53. sayısı çıktı. 

Dersim tarihine, diline, inancına dair yapılan alan çalışmalarını, derlemelerini ve makalelerini Kurmancki, Kırmancki/Zazaki ve Türkçe olarak yayınlayan Munzur dergisi, kimi sayılarında alanlarında önemli araştırmacıların Osmanlıca, Fransızca, İngilizce ve Rusça çeviri makaleler de yaptırarak bazı sayılarında yayınlamıştı.

Dergi, Ankara’da çıkardığı ilk sayının ardından, yine Ankara’da uzun yıllar yayın hayatını sürdürdükten sonra, merkezini Dersim’e taşımış ve son 5 yıldır Dersim’de çıkmaya başladı. Munzur dergisi, Dersim’de bir kütüphane ve müze kurma girişimlerine başlamıştı. Derginin, Dersim merkezde bulunan kütüphanesinde birçoğu imzalı 15 bine yakın kitap, yüzlerce fotoğraf ve yine aralarında Cemal Süreya’nın, Hasan Hüseyin Korkmazgil’in, Adnan Yücel’in, Edip Cansever’in, Vecihi Timuroğlu’nun, Ergin Günçe’nin, Dr. Şivan’ın başta olmak üzere bine yakın orijinal mektup bulunuyor.

Munzur Dergisi’nin sahibi Araştırmacı-Yazar Mesut Özcan, son olarak Dr. Şivan’ın (Dr. Sait Kırmızıtoprak’ın) bazı orijinal mektup ve fotoğraflarını derginin kütüphanesine getirmişti.

Bugüne kadar 52 sayı çıkan Munzur Dergisi’nin son sayısında, dergide bugüne kadar yazıları bulunan ve yayımlanan makalelerin, derlemelerin, çevirilerin yer aldığı bir indeks bulunuyor.

Araştırmacı Yazar Özcan, “2000 yılının Ocak ayından beri çıkan ve yayın hayatında 20. yılını geride bırakan Munzur Dergisi, büyük zorluklarla, büyük fedakarlıklarla yayın hayatını sürdürüyor. Bu güne değin 53 sayı çıktı. Bu, çok çok büyük bir başarıdır. Dergiye abone olarak, dergiyi nice yıllar çıkmasına, yayın hayatına devam etmesine destek olabilirsiniz, katkıda bulunabilirsiniz. Dergi, abonelerle yaşar, yayın hayatını sürdürür” çağrısında bulundu.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak