Alevi Haber Ajansi

Öztürkoğlu: Yaşlılar baş tacımızdır, saldırıları kınıyoruz-VİDEO

PİRHA – İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu; “Özellikle son günlerde yaşlılara yönelik hakaret, alay ve saldırgan söylemlere oldukça sık rastlıyoruz” diyerek yaşlılara yönelik yapılan saldırı ve alaya almaları kınadı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve neredeyse tüm dünya devletlerinde görülen (Covid-19) koronavirüsün Türkiye’de de görülmesi ile birlikte tedbirler üst seviyeye çıkartıldı. Bu kapsamda 65 yaş üstü vatandaşlarının sağlıklarının tehlikeye girmemesi ve virüsten etkilenmemesi adına sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatıldı. Bu anlamda dışarıya çıkan bazı yaşlılara yönelik tutum ve davranışları kınayan İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu, “Yaşlılar bizlerin baş tacıdır” dedi.

Öztürkoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Geçmişin tecrübelerini bugünlere getiren, bizlere emek veren yaşlıların hayatımızdaki yerleri oldukça kıymetlidir. Bugünlerde koronavirüsün en çok etkilediği yaşlı insanların bizlerin sevgi ve saygısına daha çok ihtiyacı var. Gölgesinde hayat bulduğumuz yaşamın her alalında tedbiren izole olmamız gereken bu dönemde yakınlarımızdan ve yaşlılarımızdan uzak olsak dahi sevgimizi, saygımızı onlara sözlü olarak ifade edebilir, davranışlarımızla yansıtabiliriz. Yaşlılara yönelik ayrımcılık ve aşağılayıcı nefret söylemi, çağımızın en büyük sorunu olmaya aday! Özellikle son günlerde yaşlılara yönelik hakaret, alay ve saldırgan söylemlere oldukça sık rastlıyoruz.

“Hastalık yaşlıları etkiliyor söylemlerinin bilinçaltında yatan ‘yaşlılar ölecekse sorun çok büyük değil’ mantığı oldukça ağır. Yaşlıların üzerine su dökmek, yaşlıları sokaklarda kovalamak, yaşlılara hakaret söylemleri ağır insan hakkı ihlalidir ve kabul edilemez. Devlet yetkilileri de bu konuda hassasiyet gösteren açıklamalarda bulunmalılardır. Koronavirüs tedbirleri kapsamında oldukça zor zamanlar geçirdiğimiz bu dönemde yaşlılarımıza destek olmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak gençlerin görevidir. Yaşlıları koruyun, onlara ulaşamıyorsanız telefonla arayın, moral verin. Yaşadığımız bu zor günlerde bizim için sizin sağlığınız her şeyden önemli. Her şey sizin sağlığınız içindir. Evde kalın, sağlıkla kalın.”

Mehmet YALMAN/MALATYA 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak