Alevi Haber Ajansi

Hasan Ocak unutulmadı

PİRHA- Cumartesi Anneleri, 21 Mart 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra cenazesi Kimsesizler Mezarlığı’nda bulunan Hasan Ocak’ı, gözaltında kaybedilişinin 25. yılında bir video yayınlayarak andı.

Cumartesi İnsanları’nın seslendirdiği videoda şu sözlere yer verildi:

“Sevgili kardeş, boyun eğmez mücadele azminle son gözaltı kaybımızı buluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaramız her geçen gün büyüyor ama senin için, herkes için adalet istemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Adalet istiyoruz, unutmadık, unutturmayacağız! Yokluğuna alıştırmaya çalışıyorlar, alışmayacağız. Unutturacaklarını sanıyorlar, unutturmayacağız. Af olmaya çalışıyorlar, affetmeyeceğiz. Sen hala tazecik gülümsemenle bakıyorsun çerçevelerden bize. Ne seni unutacağız, ne de adalet arayışımızdan vazgeçeceğiz. Hudutsuz ve Allahsız bir baştı o, yoldaştı o. Faillerinden hesabını sorana kadar adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. Adını ve düşlerini unutturmamaya adadık ömrümüzü. Ne seni ne de tüm gözaltında kaybedilenleri unutturacağız… ”

Videoda konuşan, Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak da “Merhabalar, 25 senedir Hasan için yola çıktık. Bir mezarı bulunsun, herkesin mezarı bulunsun” diyerek 25 yıldır dile getirdiği adalet talebini yineledi.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak