Alevi Haber Ajansi

Ali Rıza Binboğa: Kayyıma karşı seçimi yeniden kazanacağız-VİDEO

PİRHA- MESAM’da yaşanan genel kurul sürecini değerlendiren sanatçı Ali Rıza Binboğa, “MESAM’ı ele geçirme harekatı var. Buna karşı üyelerimizle birlikte karşı durup, tekrar seçimi kazanacağız” dedi.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) 16. Olağan Genel Kurulu 28 Mart Cumartesi günü yapılacak.

Sanatçı Ali Rıza Binboğa, Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nde (MESAM) yaşanan genel kurul sürecini değerlendirdi.

2016 yılında, Arif Sağ ve Orhan Gencebay’ın bir araya gelerek ortak bir kararla seçime gidilme kararı alındığını ve 2 yıl boyunca Mesam’ı yönetecek yönetim kurulunun belirlendiğine dikkat çeken Binboğa, şunları ifade etti:

“Varılan anlaşmaya göre bir yıl Orhan Gencebay, bir yıl da Arif Sağ Mesam’a başkanlık edecekti. Bu kararın sonucunda Orhan Gencebay bir yıllığına göreve başladı. Bir yılın sonunda devretmesi gereken başkanlığı devretmeyip, MESAM’ın itibarına yakışmayan bir dilekçeyle istifa ettiler ve ardından yedekler geldi, o yedeklerle beraber sürdürdük. Fakat bu sefer de gidip devletin bürokratlarının ve bakanın da dahil olduğu MESAM’a el koyma başlatıldı. Biz de hemen İdare Mahkemesine gittik ve mahkeme yapılan işlemin hukuksuz olduğuna karar verdi. 3 ay ertelenmiş olan MESAM genel kurulu tekrar yapıldığında 3 ay içerisinde hepimizi MESAM’dan attılar. Biz tekrar mahkeme yoluyla MESAM’daki üyeliğinizi kazandık ve genel kurul üyeliğimizi yeniden aldık. Ardından gidilen seçimi tekrar kazandık. Tekrar kazanınca bu sefer de genel kurulu iptal etmek üzere mahkemeye başvurdular. Mahkeme üç akademisyenden oluşan bilirkişi tayin etti ve bilirkişi kılı kırk yararak bir rapor hazırladı. Karşı taraf bu sefer de bilirkişi raporuna itiraz edip, tedbir kararı aldırdılar. Biz de buna karşılık karardan rücu başvurumuzu yaptık ancak kabul edilmedi. Dolayısıyla üç kişilik bir kurul tayin edilecek ve 28 Mart’ta seçime gideceğiz ve tekrar seçimi kazanacağız. Çünkü üyelerimiz bunun farkında.”

“MESAM ÜYELERİ İRADELERİNE SAHİP ÇIKMALI”

MESAM’ın değerli üyelerinin genel kurula gelip, iradelerine sahip çıkmalarını istiyorum” diyen Binboğa, “Yönetim Kurulu Başkanımız Arif Sağ ile beraber MESAM’ı daha da büyütmek için son 2 yıl içerisinde olağanüstü başarılar elde ettik. Bize yapılan bu yanlışlığın karşılığını üyelerimizle de beraber tekrar vereceğiz” dedi.

PİRHA/İSTANBUL

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak