Alevi Haber Ajansi

Erdoğan-Putin görüşmesi 5-6 Mart’ta

PİRHA- Rusya destekli Suriye ordusunun saldırısı sonucu 33 askerin yaşamını yitirmesinin ardından, bir biri ardına gelişmeler yaşanıyor. Erdoğan, Merkel ve Trump ile telefonda görüşürken, Putin ile 5 veya 6 Mart tarihinde bir araya geleceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib’deki durum hakkında ABD Başkanı Trump ve Almanya Başbakanı Merkel’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. Trump ve Merkel görüşmede, Türk askerlerine yönelik saldırıyı kınadı.

Kremlin’den yapılan açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 ya da 6 Mart tarihlerinde bir araya gelecekleri belirtilerek şu mesaj paylaşıldı:

“Putin ve Erdoğan, Suriye’nin kuzeybatısındaki durumun normalleşmesi için ek önlemler alınması gerektiği konusunda anlaştı. Erdoğan ve Putin, telefon görüşmesinde İdlib’de yaşanan durumdan duydukları endişeyi dile getirdi. Bu çerçevede Putin ile Erdoğan’ın 5 ya da 6 Mart’ta bir araya gelecektir.”

BM’DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib’de yaşanan çatışmalara ilişkin BM binasında açıklama yaparak, “Suriye’de süren çatışmalar boyunca bu en endişe verici anlardan biri. Acil bir eylem olmazsa, saat başı daha fazla tırmanma riski var” dedi. Durum tamamen kontrolden çıkmadan acil olarak ateşkes ilan edilmesi gerektiğine işaret eden Guterres, “İlgili kişilerle olan tüm temaslarımda, tek basit bir mesajım oldu; gerginlikten geri adım atın” diye konuştu. Guterres, Suriye’de 10. yılına girecek çatışmaların yıkım ve sefaletten başka bir şey getirmediğini vurguladı. Guterrres, tek çözümün diplomasiye şans verilerek, BM yoluyla siyasi sürece devam edilmesi olduğunu belirtti.

 (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak