Alevi Haber Ajansi

10 Ekim Gar Katliamı davası 5. gününde

Ankara’da 10 Ekim Gar Katliamı davasının ilk duruşması, beşinci gününde devam ediyor. Duruşmada sanıklar Yakup Yıldırım ile Suphi Alpfidan’ın ifadesi alındı. Yıldırım suçlamaları reddetti. Suphi Alpfidan ise “Onların nasıl canı yandıysa ben de mağdurum” ifadesini kullandı. 

Gar Katliamı davasının, geçen pazartesi günü başlayan ilk duruşması, beşinci gününde devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma için IŞİD’in canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla müşteki avukatları hazır bulundu.  Duruşmaya, tutuklu sanıklar da katılıyor.

Sanıklar duruşma salonu dışında bekletilirken, sırayla ifadelerini vermek için duruşma salonuna alınıyor. Duruşmada ilk olarak tutuksuz sanık Yakup Yıldırım’ın ifadesi alındı. Suçlamaları reddeden Yıldırım, “İsmini bile bilmediğim şahısların emrinde çalıştığım belirtilmektedr. Şahısları tanımıyorum. Üzerime atılı suçlardan Yunus Durmaz ve Halil İbrahim Durgun’u tanımıyorum. Hakan Şahin samimi arkadaşım. Teyzemin kızını seviyordum, vermediler. Hakan Şahin ile sıkıntılarımı paylaşırken, yakınlaştık” dedi.

“O İFADEYİ POLİS BASKISIYLA VERDİM”

Yıldırım, Soruşturma aşamasında Hakan Şahin’in IŞİD sempatizanı olduğu beyanını, polis baskısı ise yaptığını söyledi. Şahin’in cihat ile ilgili ve dini bilgilerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Şahin, daha sonra avukatların kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

Şahin’in ardından mahkemenin dün tutuklama kararı verdiği Suphi Alpfidan’ın sorgusuna geçildi. Mahkeme Başkanı, “Polis memurlarına duruşmada sanıklar olduğundan konuşamadığını her şeyi anlatmak istediğini söylemişsin. anlatmak istediğin hususlar nedir?” sorusuna Alpfidan, şu yanıtı verdi: “Direkt sizin göreceğiniz şekilde olursa daha iyi olur. 2 çocuğum var. Gaziantep Emniyet müdürüne dilekçe verdim. Herkesin haberi var. Benim haberim olmadığını ispatlayıcı şekilde daha iyi olur.”

“ONLARIN CANI YANDIYSA BEN DE MAĞDURUM”  

Mahkeme Başkanı,”Gaziantep’te dilekçe mi verdin” diye sorunca ise Alpfidan, “Evet. Bu olaydan sonra bir olay gelişti. Bunu da herkes biliyor. Bu kişiler o olayın içinde de var. Yazılı olarak versem siz de yetkili kişilerden öğrenseniz daha iyi olur. Yazılı olarak vereyim. Eşimden boşandım, çouklar yanımda, perişan oldum.”

Alpfidan daha sonra müştekilere dönüp, buradaki insanların nasıl canı yandıysa, Onların nasıl canı yandıysa ben de mağdurum” dedi.

Sanığın bu sözlerine salonda bulunanlar tepki gösterdi. Alpfidan’ın sorgusu sürüyor.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak