Alevi Haber Ajansi

Uğur Mumcu katledilişinin 27. yılında anıldı

PİRHA – Ankara’daki evinin önünde aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu, katledilişinin 27’nci yılında birçok yerde anıldı. 

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, öldürülüşünün 27’nci yılında bombalı suikaste uğradığı ve adının verildiği sokaktaki evinin önünde anıldı. Anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Levent Gök, CHP milletvekilleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, tören öncesinde Uğur Mumcu’nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile görüştü. Görüşmenin ardından Mumcu ailesi ve Kemal Kılıçdaroğlu, Faili Meçhuller Anıtı’na ve Mumcu’nun hayatını kaybettiği alana karanfiller bıraktı, mum yaktı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Uğur Mumcu’yu Şişli Harbiye’deki Uğur Mumcu anıtı önünde karanfillerle andı. Anmada Uğur Mumcu’nun 27 yıl önce gerçekleri karartmak için öldürüldüğünü söyleyen TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “Sanıyorlar ki gazetecileri öldürürsek, gazetecileri tutuklarsak, gazetecilere dava açarsak, basın kartlarını iptal edersek gerçekler gizli kalır. Gerçekleri halka ulaştırmak için gazeteciler mücadele ediyor” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak