Alevi Haber Ajansi

Hıdır Balo: Alevilerin talepleri görmezden gelinemez!

PİRHA- DAD bünyesinde hizmet yürüten Esenler Ana Fatma Cemevi, dayanışma kahvaltısı düzenledi. Bir konuşma yapan Cemevi Başkanı Hıdır Balo, Alevilerinn taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini söyledi. 

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) bünyesinde hizmet yürüten Esenler Ana Fatma Cemevi, dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen dayanışma kahvaltısına çok sayıda yurttaş katıldı.

“ALEVİ KÖYLERİNE CAMİ YAPILMASI ASİMİLASYON POLİTİKASIDIR”

Dayanışma kahvaltısında kısa bir konuşma yapan Esenler Ana Fatma Cemevi Başkanı Hıdır Balo, Alevi toplumunun eşit yurttaşlık ve hak taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini vurgulayarak, “Biz Aleviler yeryüzü kurulduğundan beri hakikat arayışı içerisindeyiz. Zulüm bu topraklar üzerinden hiç eksik olmadı. Bizler zulme karşı direndik, boyun eğmedik. Maraş’ın yarasını içerimizde saklıyoruz. Esenler’de bizim cemevi talebimiz var. Ancak mevcut belediyenin bizlere verdiği cemevi sözünü tutmayışı büyük bir ayıptır. Seçimlerde bizi oy deposu olarak gören zihniyetin doğru yapmadıklarını buradan tekrarlıyoruz. Alevi toplumunun talepleri görmezden gelinemez. Alevi köylerine cami yaptırılması asimilasyon projesidir. Oraya insanların talepleri doğrultusunda yaklaşılmalıdır” diye konuştu.

PİRHA/İSTANBUL

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak