Alevi Haber Ajansi

‘Küçük gibi görünse de mücadelemizin haklılığı ve meşruluğu epeyce büyüktür’ VİDEO

PİRHA- KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK’lerle kamu emekçilerinin ihraç edilmesini protesto ettiği oturma eyleminin 120. haftasında konuşan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, 120 haftadır süren direniş için, “Karşıyaka’da sürdürdüğümüz bu mücadele küçük gibi görünse de etki alanı haklılığı ve meşruluğu epeyce büyüktür” ifadelerini kullandı.

Haberin Videosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile binlerce kamu çalışanın ihraç edilmesini ve açığa alınmasını protesto ettiği oturma eyleminin 120. haftasında basın açıklaması yaptı. Eyleme,  sanatçı Cengiz Özkan okuduğu türküler ile destek verdi.

Karşıyaka İskele karşında eylem yapan kamu emekçileri, “İşimizi ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bu ağır saldırıyı püskürteceğiz” yazılı pankartlar açarak sık sık, “Karanlığa teslim olmayacağız” , “İşimizi geri istiyoruz”  ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı.

Eylemin 120. haftasında basın metnini okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “Zulmün topraklarında şer atına binip nal eskitenler oldukça, insanlık mücadelesinde yüreklerini birleştirerek omuz omuza, kol kola mücadele edenler de mutlaka olacaktır. Karşıyaka’da sürdürdüğümüz bu mücadele bunlardan birisidir. Küçük gibi görünse de etki alanı haklılığı ve meşruluğu epeyce büyüktür” dedi.

“OHAL KOMİSYONU NOTER GÖREVİ GÖRÜYOR”

Kılıç, Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun  kanun hükmünde kararname (KHK) ile bugüne kadar meslekten ihraç edilenler, kapatılan bazı kurum ve kuruluşlara ilişkin yapılan 126 bin 200 başvurudan 92 binini karara bağladığını hatırlattı.

OHAL İnceleme Komisyonu’nun arkadaşlarını hukuksuz ihraç edenlere noterlik görevini yaptığını vurgulayan Kılıç, komisyonun incelediği 92 bin dosyadan 83 bin 900’üne ret verdiğini dile getirdi. OHAL komisyonunun siyasal iktidarın hukuksuzluklarının üstüne örtmek istediğine dikkat çeken Kılıç, “OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu bugüne kadar 92 bin başvuruyu sonuçlandırdı, 8 bin 100 başvuruyu kabul etti. Başvuruların 83 bin 900’ünü reddeden komisyonda, 34 bin 200 müracaatın incelemesi ise devam ediyor. Bu incelemelerden de anlaşılıyor ki OHAL inceleme komisyonu siyasal iktidarın işlediği hukuksuzlukların üstünü örterek aldığı direktifler doğrultusunda noterlik görevi yapmaktadır. Ayrıca bu iktidar kamu emekçilerini işsiz bırakarak sosyal ölü haline getirme süresini uzatabildiği kadar uzatmakta ve bu uygulamalarından da zevk almaktadır.”

“ADALET VE HAKİKAT KAZANACAK”

“Ülkede yaşanan on binlerce hukuksuzluğun üstünü halklar arasında düşmanlık yaratan politikalarınızla çok sürdüremeyeceksiniz” diyen Kılıç, iktidar yanlısı medyanın da gerçeklerin üstüne örtemeyeceğini ifade etti.

Kılıç, hukuksuzca ihraç edilen bütün kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesini çağrısını yineleyerek, “İşi ekmeği ve çocuklarının geleceği için onurlu bir duruş gösteren, emek barış ve demokrasi mücadelesi veren arkadaşlarımızın yerine koltukları ve kişisel çıkarları için asılsız ihbarlarda bulunan ihbarcılar ihraç edilmeli ve yargılanmalıdır. OHAL İnceleme komisyonu lağvedilmeli, hukuksuz ihraç edilen bütün kamu emekçileri işlerine iade edilmelidir. Adalet ve hakikat arayışımız bütün arkadaşlarımız işlerine geri dönene kadar sürecektir.Biz kazanacağız! Adalet ve hakikat kazanacak” diye konuştu.

Eylem alkışlar ve sloganlar eşliğinde son buldu.

PİRHA/İZMİR

 

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak