Alevi Haber Ajansi

Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Putin’le bir araya geldi. Görüşme öncesi konuşan Erdoğan, “Bu görüşmenin Barış Pınarı Harekatı’na çok ciddi fırsatlar sunacağına inanıyorum” dedi. “Ateşkes”in bitimine saatler kala gerçekleşen bu görüşme kritik öneme sahip.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-ABD anlaşması ile varılan “ateşkes” kararının son gününde bir araya geldi.

İkili Soçi’de basına kapalı olarak toplantı yapıyor.

Bu toplantı öncesinde konuşan Putin, “Son yıllarda ilişkilerimizin geldiği seviyenin, bugün bölgemizdeki tüm sorunların çözülmesine yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

Erdoğan da “Bu görüşmenin Barış Pınarı Harekatı’na çok ciddi fırsatlar sunacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Devam eden görüşmenin ana gündem maddesi ‘ara verilen’ operasyon ile Demokratik Suriye Güçleri’nin çekildiği bölgeler.

Demokratik Suriye Güçleri silahsız, askersiz, Birleşmiş Milletler denetiminde bölge isterken, Türkiye tarafı ise 12 askeri gözlem noktası talep ediyor.

Rusya tarafının sıkça dillendirdiği Adana Mutabakatı’nın da masaya yatırılacağı Soçi’deki görüşme, Ortadoğu’da yeni bir dönemin sayfasını aralayabilir.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak