Alevi Haber Ajansi

“TV10 açılsın, türküler susturulamaz”

Kanun Hükmünde Karaname ile kapatılan Alevilerin sesi TV10’nun yeniden açılması için Aleviler, Taksim Galatasaray Meydanı’nda her Cumartesi eylemlerini sürdürüyor. Bu hafta da saat 14.00’te biraraya gelen Aleviler ve TV10 çalışanları “Alevilerin sesi Tv10 susturulamaz” dedi.

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan kanallardan TV10’un yeniden açılması için Taksim Galatasaray Meydanı’nda Alevilerin eylemi devam ediyor.

TV10 çalışanlarının yanısıra eyleme çok sayıda Alevi örgütü temsilcisi, sanatçılardan Metin Karataş, Mehmet Ekici, Hasan Ali Sezer, Cihan Çelik, Enver Çelik, Ali Baran, Kadir Demir, İmam Kal, Songül Ö. Karagöz, Ergül Akdemir, Alican Yıldırım ve Yılmaz Karataş katıldı.

Eyleme ayrıca Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, HDK Sözcüsü Gülistan Yiğit Koçyiğit, HDP MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş, Alevi Yazar Mehmet Kabadayı ve pek çok aydın da katılarak destek verdiler.

“ALEVİLER SESLERİNİ DUYURAMIYOR”

Alevilerin sesi Tv10 susturulamaz!” pankartının açıldığı eylemde konuşan TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, “TV 10 kapattılar. Alevilerin sesini kıstılar. Aleviler yaşadıklarını duyuramıyorlar. O yüzden biz TV10’un kapatılmasının alevilerin susturulması anlamına geldiğini söylüyoruz” dedi. Mahkemelerde alevilerin davalarının görüldüğünü belirten Büyükşahin, “Uğur Kurt’un davası, Pir Sultan Aptal Cemevi davası görüldü. Orada medyayı, televizyonları göremiyoruz.” ifadesini kullandı.

“BİZ TV10’DA SEVGİYİ, BARIŞI YANSITTIK”

00tv1Büyükşahin konuşmasında şunları kaydetti: Biz ekranlarımızda televizyonumuz kapatıldığı ana kadar sevgiyi, barışı, birlikte yaşamayı sazlarımızla sözlerimizle, semahlarımızla, cemlerimizle bir şekilde yansıtmaya çalıştık. Ama sesimizin kısılmasıyla birlikte maalesef Türkiye’de çatışmalar ve savaş dili hakim olmuştur. OHAL’den sonra aleviler, kürtler, sanatçılar, aydınlar, yazarlar, kadınlar, işçiler ezilenler zarar gördü.

TV10 İLE İLGİLİ YASAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR

TV 10 ile ilgili yasal süreçten de bahseden Büyükşahin, “Televiyonumuzla ilgili gerek OHAL’e itirazın yapılması, gerek Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’a, AİHM’ye itirazlarin yapılması süreçi devam ediyor. Diğer taraftan imza kampanyaları sürüyor. Bizim sesimizi susturamazsınız sazlarımız susmayacak” diye konuştu.

METİN KARATAŞ: BİZLERİ SUSTURAMAYACAKLAR

Sanatçılar adına konuşan Metin Karataş da, “Bizleri, bu toplumun sanatçıları, aydınları, yazarları, çizerleri olarak susturamayacaklar. TV 10 gibi azınlıkların, dışlananların sesi olan kanalları kapatmakla bizi susturamayacaklar” dedi.

Sanatçılar konuşmaların ardından sadece bir türkü söylemek zorunda kaldı. Çünkü eylem esnasında AKP’nin gençlik kollarının düzenlediği yürüyüşü gerekçe gösteren polis eylemin bitirilmesini istedi. Polisin, “Size karşı bir saldırı olursa sorumlusu biz değiliz” demesi tepki çekti.

5 KASIM’DAKİ EYLEME ALEVİ PİRLERİ DE KATILACAK

Bu arada, 5 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Galatasaray Meydanı’nda gerçekleşecek eyleme Alevi pirlerinin yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak