Alevi Haber Ajansi

Sri Lanka’da kiliseler ve otellerde patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Sri Lanka’da kilise ve otellere yönelik bombalı saldırılar düzenlendi. 185 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Sri Lanka’da çok sayıda kilise ve otelde 6’sı eş zamanlı gerçekleştirilen patlamalarda 185 kişi hayatını kaybetti. Hristiyanların Paskalya ayinlerinin düzenlendiği kilise ve otellerde meydana gelen patlamalarda 185 kişi yaşamını yitirdi, 400 kişi yaralandı. Patlamalar sonrası tüm adayı kapsayan sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, patlamalardan en az ikisinin intihar saldırısı sonucu olduğunun sanıldığını söyledi.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, patlamalar nedeniyle şoke olduğunu belirterek, sükunet çağrısında bulundu.

Maliye Bakanı Mangala Samaraweera da Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, patlamaları, “çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan, çok iyi koordine edilmiş anarşi ve kargaşa yaratma girişimi” olarak nitelendirdi.

Sri Lanka basını ölen ve yaralananlar arasında turistlerin olabileceğini yazdı.

SAATLER SONRA GELEN YEDİNCİ VE SEKİZİNCİ PATLAMA

İlk saldırılardan saatler sonra Colombo kentinde iki patlama daha yaşandı. Dehiwala mahallesindeki bir hayvanat bahçesinden ve Dematagoda bölgesinden şiddetli patlama sesleri yükseldi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Saldırıların devam etmesi üzerine sokağa çıkma yasağı kararı verildi.

HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Saldırıları henüz üstlenen olmadı. Suriye ve Irak’tan dönen IŞİD militanlarının ülke için tehdit oluşturabileceği endişesi vardı.

Ayrıca Budist Sinhala toplumunun Müslümanların camilerine ve mülklerine dönük saldırıları sebebiyle Mart 2018’de olağanüstü hal ilan edilmişti.

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak