Alevi Haber Ajansi

Sanayi üretiminde daralma sürüyor: Yüzde 5,1

TÜİK’in açıkladığı Şubat ayı verilerine göre sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 daraldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi Üretim Endeksi Şubat 2019 raporunu açıkladı. Şaşırtmayan rapora göre sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,5 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,4 arttı.

2019 yılı Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,8 arttı.

Sanayi üretimi yıllık bazda Eylül 2018’den beri daralma trendi izliyor.

Dün açıklanan işsizlik rakamları da sanayi üretim rakamlarıyla paralellik göstermişti. Sanayi üretiminde süren daralma nedeniyle işsizlik rekor seviyeye ulaşarak yüzde 14,7 olmuştu.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak