Alevi Haber Ajansi

AKD: Bu baskı politikasına karşı inadına barış ve kardeşlik diyeceğiz – VİDEO

PİRHA- Alevi Kültür Dernekleri 12. Genel Kurul öncesi PİRHA’ya konuşanlar, Türkiye’de baskı politikalarının artarak devam ettiğini buna karşı barış ve kardeşlik için mücadele edeceklerini belirtiler. 

Alevi Kültür Dernekleri 12. Genel Kurulu bugün Ankara’daki HBVAKV Genel Merkezi’nde yapılıyor. Genel kurul öncesi AKD Genel Başkan Adayı Doğan Demir, AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş ve Ali Özveren PİRHA’ya konuştu.

“ALEVİ TOPLUMUNA HİZMET EDECEĞİZ”

AKD Genel Başkan Adayı Doğan Demir, 12. genel kurulu gerçekleştirdiklerini ve her bölgeden 850 tane delegesi olduğunu söyleyerek, birlik, beraberlik içerisinde yeniden hizmet etmek için aday olduğunu kaydetti.

Alevi toplumunun hak ihlallerini ortadan kaldırabilecek, toplumsal uzlaşı üzerinde çalışabilecek bir ekip oluşturduklarını söyleyen Demir, Alevi toplumuna hizmet edeceğini belirtti.

“BU BASKI POLİTİKALARINA KARŞI İNADINA BARIŞ DİYECEĞİZ”

AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, kongreye Türkiye’nin dört bir yanından delegelerin geldiğini söyledi. Odabaş, bilinçli bir şekilde Alevi hareketini yok etmeye, asimile, inkar ve ima politikalarına karşı herkesi mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

Türkiye’de baskı politikasının hakim olduğunu vurgulayan Odabaş, “Aydınlar, yazarlar, sanatçılar, işçi sınıfı ve kurumlarımızda aynı. Onun için biz bu ülkede inadına laik, demokratik bir ülke yaratarak inadına barış diyeceğiz. İnadına kardeşlik, demokrasi ve halkların kardeşliği diyeceğiz. Herkesin barış içinde ötekileştirilmeden bir adaletin gelmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

“BU KONGRENİN KAYBEDENİ YADA KAZANANI YOK”

AKD GYK üyesi Ali Özveren de 28 yıllık Alevi örgütlülüğünün en büyük kurumu olan AKD’nin kongresinin coşkulu olduğunu kaydetti. İki listenin yarıştığını belirten Özveren, bu kongrenin kaybedeninin olmayacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak