Alevi Haber Ajansi

‘Barış ve demokrasi kazanana kadar mücadele sürecek’

PİRHA- 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Orhan Işıktaş, Metin Peşmen ve Leyla Çiçek Mersin Tarsus’ta bulunan mezarları başında anıldı. Anmada konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, barış ve demokrasi kazanana kadar mücadelenin süreceğine vurgu yaptı. 

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Orhan Işıktaş, Metin Peşmen ve Leyla Çiçek Mersin Tarsus’ta bulunan mezarları başında anıldı.

10 Ekim 2015 tarihinde ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için Ankara Tren Garı önünde binlerce insan toplanmıştı. Patlama sonucu 109 can hayatını kaybetmişti.

“BARIŞ VE DEMOKRASİ KAZANANA KADAR MÜCADELE SÜRECEK”

Anmaya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şubesi, siyasi kurum temsilcileri ve dernek yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan PSAKD Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, “10 Ekim şehidimiz Leyla Çiçek yoldaşımızı mezarı başında andık. Ona o gün verdiğimiz sözleri tekrarladık. Biz biliyoruzki barış ve özgürlük şehitleri ölümsüzdür. Barış ve demokrasi kazanana kadar, bu ülke ve bu halk özgürleşinceye kadar mücadele sürecek ve mutlaka iyiler kazanacaktır, barış kazanacaktır. 10 Ekim şehidimiz Metin Peşmen yoldaşımızı, can dostumuzu, ağabeyimizi bugün mezarı başında andık. Hatırası önünde eğiliyoruz. O bir Pir Sultan Abdal şehididir ve Pir Sultanlar ölümsüzdür” diye konuştu.

PİRHA/MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak