Alevi Haber Ajansi

F Oturumu’nda Aziz Bayın’ın serbest bırakılması istendi-VİDEO

PİRHA- İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, “F Oturumu”nun 337’nci haftasında hasta tutuklu Aziz Bayın’ın durumuna dikkat çekti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle gerçekleştirdiği “F Oturumu”nun 337’nci haftasında hasta tutuklu Aziz Bayın’ın serbest bırakılmasını istedi. Galatasaray Meydanı’nın engellenmesinden kaynaklı eylem İHD İstanbul Şubesi önünde yapıldı. Sık sık “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Aziz Bayın serbest bırakılsın” sloganının atıldığı eylemde “Tedavi haktır engellenemez”, “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın” pankartları açıldı.

Eylemde basın metnini İHD Hapishane Komisyonu üyesi Hatice Onaran okudu. Hapishanelerde hak ihlallerinin devam ettiğini söyleyen Onaran, kanser, kalp, şizofren hastalarının tek başlarına yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakılmalarının ikinci bir ceza biçimine dönülmüş durumda olduğunu söyledi.

Şizofren hastası Aziz Bayın’ın durumu anlatan Onaran, “Aziz Bayın 8 yıldır hapishanelerde tutulmaktadır. Siyasi bir dosyadan dolayı 2010-2011 yıllarında Diyarbakır 4. Ağır Cezadan 12,5 yıl ve 5. Ağır Cezadan 2 yıl olmak üzere toplam 14 yıl ceza almıştır. Diyarbakır D tipi Hapishanesindeyken Edirne E tipi Hapishanesine gönderilen Bayın burada bir yıl kaldıktan psikolojisinin bozulması ve şizofren tanısıyla İstanbul Metris T tipine sevk edilmiştir. Bayın son olarak İstanbul Maltepe 1 Nolu L Tipi Hapishanesine sevk edild” dedi.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Ailenin çocukları Aziz Bayın’ın Edirne ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde aldığı raporlarının olduğunu aktardığını belirten Onaran, ailesinin Bayın’ın Diyarbakır D Tipi Cezaevine sevk edilmesini istediğini ifade etti. Onaran, ardından Bayın’ın cezaevinden gönderdiği mektubu okudu.

Bayın’ın mektubu şöyle: “Ben anti-sosyal kişilik bozukluğu, şizofren ve psikiyatri tedavisi görüyorum. Ağustos ayında 2 kez hapishanenin kampüs hastanesine giderken asker tarafından ellerim arkadan canımı yakacak şekilde kelepçelendi ve doktorun yanına bu şekilde çıkarıldım. Doktor da ellerimin açılmasını istemedi. Asker ardından ‘sen teröristsin’ dedi ve beni hücreye koydu. Bu durumları Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum ancak takipsizlik kararları geldi.

“SEVK TALEBİM ÇÖZÜLSÜN”

Ayrıca kızım lösemi hastası ve görüşüme gelemiyor. Aileme yakın bir hapishaneye gitmek istiyorum. Kızım bu yıl okula başlayacak ve morale ihtiyacı var. Kendisini her an kaybetme korkusu yaşıyorum. Sevk talebim çözülsün.”

Onaran son olarak, hapishane komisyonu olarak hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarını talep ettiklerini vurguladı. (HABER MERKEZİ)
Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak