Alevi Haber Ajansi

Ali Haydar Kurt Dede: Seçim öncesi verilen vaadler yerine getirilsin

PİRHA- 24 Haziran erken seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Pir Ali Haydar Kurt, “Biz direnmeye devam edeceğiz, hak mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Hükümetler değişir, kişiler gelir gider ama yol bakidir, inanç bakidir” dedi. 

Baba Mansur Ocağı mensubu Pir Ali Haydar Kurt, 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. PİRHA’ya konuşan Ali Haydar Kurt, bu seçimlerin 16 yıldan beri Türkiye tarihinde ilk kez bir umut, yeniden bir doğuş olacağını söyledi.

Kurt, “Ancak siyasi çıkarlar ve menfaatler uğruna iktidarın siyaset dışı yapmış olduğu oyunlarıyla alışılagelmiş bir düzeye geldi. 16 yıldır kendisinden olmayanı beğenmeyen, sadece bana taraf olursan yaşayabilirsin edasıyla insanları belli olmayan yerlere sürükleyen bir hükümet var. Beğenmeyen, ‘sadece bana taraf olursan yaşayabilirsin’ edasıyla insanları belli olmayan yerlere sürükleyen bir hükümet var” dedi.

“DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Muhalefetin seçim kampanyası sürecinde çeşitli öneriler sunduğunu ancak yeterli olmadığını ifade eden Kurt sözlerine şöyle ifade etti:

“Nasıl olabilirdi, yöntemi nasıldı veya ne şekilde düzelebilirdi onu bilemiyoruz. Türkiye’nin gelecekteki 5 yılda daha iyi yerlere gitmesini umut ediyorum. Özellikle Alevi toplumu için hak mücadelesi verenlere, seçim öncesi verilen sözlerin tutulması en büyük isteğimiz olacaktır. Çünkü statü bir lütuf değildir. 16 yıldır her seçim arifesinde Alevilere çeşitli vaatler sunuluyor bunların yerine getirilmesi gerekir. Biz Aleviler siyasetimizi Pir Sultan gibi, İmam Hüseyin gibi yaparken, Pir Sultan’ın karşısına çıkan Hınzır Paşalar, İmam Hüseyin karşısına çıkan Yezitler maalesef ki şu zamanda da biz Alevi toplumunun karşısına çıkıyor. Onun için biz Hüseyin olmalıyız, Pir Sultan olmalıyız, biz direnen, umut besleyen Aleviler olmalıyız. Alevi toplumu için 24 Haziran seçimleri alışılagelmişin üstünde olur mu bilmiyorum. Daha mı kötü olur? Artık bundan daha kötüsü var mı diye düşünüyorum. Onun için bütün inançlara, halklara, kavimler topluluklarına, Türkiye’de yaşayan tüm insanlara bu seçimin adil olmadığını, bu seçimin baskın bir seçim olduğunu bağıra bağıra söylemenin de gereği olduğunu düşünmüyorum. Aleviler yine dik durup duruşlarını bozmamalı, ne vaat verilirse verilsin ne söylenirse söylensin yolun, erkanın, inancın emrettiği gibi bir yaşam sürmeli. Aleviler Kerbela’dan beri yok sayılıyor, çeşitli kıyamlara katliamlara uğratılıyoruz. Artık bu saatten sonra da bir kıyım bir katliam olur mu, olursa da hiç şaşırmayız çünkü her şeyi yapabilecek potansiyelde bir hegemonya var ülkede. O yüzden biz direnmeye devam edeceğiz, hak mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Hükümetler değişir, kişiler gelir gider ama yol bakidir, inanç bakidir.” (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak