Alevi Haber Ajansi

Cuma Erçe, PSAKD’nin genel başkanlığına neden aday olduğunu açıkladı

PİRHA-21-22 Nisan’da yapılacak genel kurul öncesi adaylığını açıklayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, derneğin genel başkanlığına ve yönetimine neden aday olduğunu sosyal medya hesabından açıkladı. Erçe, “Asimilasyonu durdurmak ciddi bir irade ve güçlü bir mücadele gerektirir. Biz yeni bir hukuki, meşru ve fiili mücadeleyi başlatmaya adayız” dedi. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin Genel Merkez Genel Kurulu, 21-22 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da toplanacak. PSAKD Genel Başkan adaylarından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, derneğin genel başkanlığına ve yönetimine neden aday olduğunu sosyal medya hesabından açıkladı.

“ALEVİ HAREKETİ CİDDİ BİR DURAĞANLAŞMA SÜRECİNDE”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin, kuruluşundan bu yana genel anlamda Demokratik Alevi Hareketine yön veren, bu harekete ve mücadeleye ivme katan, öncülük eden çok önemli bir hak arama örgütü görevi gördüğünü hatırlatan Erçe, Alevi hareketin sıkıntılı ve sancılı bir dönemden geçtiğini, hareketin ciddi bir durağanlaşma sürecinde olduğunu kaydetti.

“Bu süreçler tehlikelidir. Örgütü içe döndürür” diyen Cuma Erçe, bunun yaratacağı olumsuzlukları şöyle  ifade etti:

“İçe dönüş ciddi bir muhasebeyle sonuçlanırsa kötü değildir ancak, içe dönüşler, içe kapanmaya ve iç kavgalara, rekabete, koltuk kapmaya ve kendisine rakip gördüğünün ayağını kaydırmaya dönüşürse işte o zaman çürüme ve erime başlar. Bugün gelinen noktada, tehlike buradadır. Alevi kurumları özelde Alevilerin, genelde ise halkımızın çıkarları yerine kişilerin şahsi ve grupsal çıkarlarının ön planda olduğu yapılara dönüşme tehlikesi altındadır. İşte bundan hareketle bizler hep birlikte güçlü bir mücadele programı ortaya çıkarmaya ve bu programa uygun bir örgüt tüzüğü yaratmaya adayız.”

Alevilere yönelik asimilasyonun önü alınamaz bir aşamaya geldiğini belirten Erçe, bu asimilasyonu durdurmak ciddi bir irade ve güçlü bir mücadele gerektirir. Biz yeni bir hukuki, meşru ve fiili mücadeleyi başlatmaya adayız” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı, Eğitimci Cuma Erçe, örgütte gördüğü iç çatışmalara dikkat çekerek, derneğe neden aday olduklarını şöyle sıraladı:

*”Kurumlarımız içinde hızla büyüyen çatışma, çekişme, kavga ve benzeri yaklaşımlar örgüt tabanımızda hoş karşılanmamaktadır. Alevilerin ve demokratik kamuoyunun bize olan güvenini sarsmaktadır. Bizler bu kavgalara, çekişmelere son vermeye ve Alevi hareketi içindeki anlamsız bölünme ve parçalanmayı durdurmaya adayız.

*Şubelerimiz arasında ciddi ekonomik farklılıklar oluşmuş, kimi şubelerimiz kirasını ödeyemezken, kimi şubelerimiz ciddi bir ekonomik güce ulaşmıştır. Biz işte bu adaletsiz yaklaşımı sonlandırmaya adayız.

*Eril olmayan bir inanca sahip olmamıza rağmen örgütümüz erkek egemen bir anlayışa bürünmüş ve kadın canlarımız yönetim ve karar alma süreçlerinden uzaklaştırılmıştır. Bizler kadınların bu örgütte yönetim ve karar alma süreçlerinde etkili olacakları bir iradeyi açığa çıkarmaya adayız.

*Gençlik gelecektir ve onlar bizim her şeyimizdir. Bu ulu inancı kuşaktan kuşağa taşıyacak olan onlardır. Bu büyük davanın hak arama mücadelesinin en dinamik kesimi geçlerimizdir. Biz örgütümüzü gençleştirmeye adayız.

*Biz Pir Sultan Abdal Kültür Derneğini yeniden Pir Sultan Abdal’ın inancı, bilinci direnci ile buluşturmaya adayız.

*Biz örgütü idare etmeye değil; ortak akılla ve birlikte yönetmeye adayız.

*Örgütümüzü inançla buluşturmaya adayız. Kimsenin rakibi değiliz.

“ÖRGÜTÜMÜZ YOL DÜŞKÜNLERİYLE YOLLARINI AYIRMALIDIR”

Erçe, “Örgütünüz; adam eksiltme, ayak kaydırma, kişileri itibarsızlaştırma gibi yolumuzla örtüşmeyen tutum ve davranışları mahkum etmeli, yoldaşlık kültürünü öne çıkarmalıdır. İçimizde yoldan çıkmış olanlar ve yol düşkünleri ile de kesinlikle yollarını ayırmalıdır.

Nisan’da yapılacak genel kurulun yeni ayrışmalara, yeni kavgalara kapı aralamaması gerektiğini ifade eden Erçe, ” Süreç çetindir. Bir çok yoldaşımız haksız mesnetsiz iddialarla içeridedir. Bir çok canımız işsiz bırakılmıştır. Alevi gençlerin kamuda istihdamı imkansız hale gelmiştir. Bu nedenle bizim bir an önce toparlanmamız ve örgütümüzü büyütmemiz gerekmektedir. Bu nedenle hepimize önemli görevler düşüyor.
Yezid’in pilavı yağlı olsa da biz Hüseyin’in yanında ve onun yoldaşı olmalıyız. Hızır Paşalara karşı birer Pir Sultan Abdal olmalıyız. Örgütümüz üzerindeki operasyonların farkına varmalı, devletin Alevisi ve devletin Alevi kurumu yaratma projelerine geçit vermemeliyiz” diye yazdı.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak