Alevi Haber Ajansi

Diyarbakır’da Newroz’da büyük coşku

Diyarbakır’da Newroz kutlaması, on binlerin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla devam ediyor. OHAL baskısı ve polis ablukasına rağmen on binlerce insan kentin dört bir yanından Bağlar’daki alana akın etti.

Diyarbakır’da Newroz kutlaması, on binlerin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla başladı. Kadınlar rengarenk fistanlarıyla alana gelirken, birlikte geldikleri çocukları da yöresel kıyafetlerle Newroz coşkusuna ortak oluyor.

Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri de okula gitmeyerek gruplar halinde alana geldi. Gençler “Newroz pîroz be” sloganları ile halay çekiyor.

ALAN PANKARTLARLA DONATILDI

Newroz alanı her yıl olduğu gibi bu yıl da sarı, kırmızı ve yeşil renklerle donatıldı. Alanın dört bir yanına Kürtçe’nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde “Newroz pîroz be” yazılı pankartlar asıldı. Yine “Halkın iradesi gasbedilemez”, “Bu böyle gitmez kadınlar izin vermez”, “Faşizm kaybedecek halklar kazanacak” pankartları da alanda yer aldı.

DTK Eş Genel Başkanı Bedran Öztürk, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Goran hareketinden Kwestan Abdullah ve Dr. Yousif Mohammed Sadıq, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, SYKP Eş Genel Tülay Hatimoğulları, ESP Genel Başkanvekili Şahin Tumuku, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, ÖDP, ESP, KESK, ÖSP, DDKD, HAK-PAR gibi siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve Federal Kürdistan Bölgesi ile Avrupa’dan çok sayıda temsilci protokolde yerini aldı.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak