Alevi Haber Ajansi

Musa Piroğlu: Bir ülkede medya yoksa haksızlığın ve kötülüğün önü açılmış demektir – VİDEO

PİRHA – OHAL koşullarında KHK ile kapatılan TV10 çalışanlarının başlatmış olduğu eylem 76. haftasında Galatasaray Meydanı’nda devam etti. Eylemde konuşan Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, “TV10 kapatılarak Alevilere yapılan baskıyı, zulmü görmemizi ve duymamızı engellemeye çalıştılar” dedi. Piroğlu, özgür basın ile dayanışma çağrısında bulundu. 

‘Alevilerin sesi susturulamaz’ pankartının açıldığı TV10 eylemi, 76. haftasında Galatasaray Meydanı’nda devam etti. Eylemde sık sık ‘Alevilerin Sesi Susturulamaz, ‘Özgür Basın Susturulamaz’ sloganları atıldı. 76. haftasında devam eden eyleme Munzur Çevre Derneği yöneticileri, Devrimci Parti Başkanı Musa Piroğlu, Barış Bloku’u yöneticileri, Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Savunucuları ve çok sayıda yurttaş destek verdi.

“BASIN ÜZERİNDEKİ BASKILAR SON BULSUN”

Eylemde ilk konuşmayı KHK ile kapatılan TV10 Haber Müdürü Turabi Kişin yaptı. Kişin, OHAL koşullarında KHK ile onlarca televizyon, radyo, gazete kapatıldığını belirtti. Kişin, OHAL ile basın üzerinde artan baskının son bulması için TV10 eylemini sürdürdüklerini söyledi.

Tutuklanan TV10 çalışanları Kemal Demir, TV10 Yayın Kurulu Üyesi Veli Haydar Güleç ve TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin’in iddanamelerinin bile hala olmadığını belirten Kişin, tutuklanan TV1O çalışanları nezdinde tüm basın çalışanlarının serbest bırakılmasını istedi.

Öte yandan TV10 Çukurova Temsilcisi Diren Keser’e yazdığı haberler ve yaptığı paylaşımlardan dolayı 2 yıl 4 ay hapis cezası veildiğini belirten Kişin, basın üzerindeki baskıların son bulmasını istedi.

12 Mart Gazi Katliamı ve Halepçe Katliamında yaşamını yitirenleri anan Kişin, katliamı gerçekleştirenleri de kınadı.

“MEDYA YOKSA HAKSIZLIĞIN VE KÖTÜLÜĞÜN ÖNÜ AÇILIYORDUR”

Kişin’in ardından eyleme destek vermek amacıyla gelen Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, “eğer bir ülkede gazeteler kapatılıyor, gazeteciler tutuklanıyor ve medyanın sesi kısılmak isteniyorsa bilin ki haksızlığın ve kötülüğün önü açılıyordur” ifadelerini kullandı.

Gazetelerin ve televizyonların kapatıldığını, kadınların, işçilerin ve Alevilerin sesinin kısılmak istendiğini söyleyen Piroğlu, “Ülkenin bütün renkleri baskı altına alınıyorsa özgürlükte tutuklanıyordur ve bu ülkedeki herkesin sesi kısılıyordur” dedi.

Gerçeği duymamız için televizyon ve gazeteleri kapattıklarını söyleyen Piroğlu, “Gözlerimizi kör, kulağımızı sağır etmek için bunu yaptılar” dedi.

“ALEVİLERE YAPILAN BASKIYI GÖRMEMİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Ülkeyi OHAL ile yönetenlerin OHAL ile öğretmenleri işten attıklarını belirten Piroğlu, “Akademisyenleri üniversiteden attılar. Kadın cinayetlerinin duyulmasını engellemeye çalıştılar. Çocuklara yapılan saldırıları gözmezden geldiler. Grevleri yasakladılar. Alevilere yapılan baskıyı, zulmü görmemizi ve duymamızı engellemeye çalıştılar” dedi.

Dayanışmanın büyümesi gerektiğini savunan Piroğlu, Demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini aksi taktirde daha karanlık günlerin onları beklediğini vurguladı.

Tv10 çalışanlarının, gazetecilerin, akademisyenlerin ve tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılmasını isteyen Piroğlu, OHAL’e son verilmesi gerektiğini vurgulayarak dayanışma çağrısında bulundu. (HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak