Alevi Haber Ajansi

Aysel Tuğluk’a 10 yıl hapis cezası

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Aysel Tuğluk’a, “örgüt üyeliğinden” 10 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, Tuğluk’un tutukluluğunun devamına karar verdi. 

HDP önceki dönem Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya  HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konce, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık ve çok sayıda partili katıldı.

Duruşmada ilk olarak konuşan savcı bir önceki duruşmada açıkladığı mütalaayı tekrarlayarak Tuğluk’un “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt yöneticiliği” iddiasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Savcının mütalaasını okumasının ardından savunma yapan Aysel Tuğluk, Türkiye’de yargı bağımsızlığının kalmadığını, yasama, yürütme ve yargı arasındaki ayrılık ilkelerinin ortadan kaldırıldığını belirterek, bütün yetkilerin tek elde toplandığı bir durumda bağımsız ve adil bir yargılamadan söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Mahkeme heyetinin hızlıca ceza vererek dosyayı kapatmak istediğini söyleyen Tuğluk, “Bugüne kadar lehime olan kararların araştırılması, lehime olan delillerin dosyaya konulması hususundaki hiçbir talebimiz kabul edilmemiştir. Bu talepler heyetinizce dosyayı uzatmak istediğimize şekline yorumlanmıştır. Öyle bir acele edilmiş ki ilk duruşmada dosya mütalaa için savcılığa verilmiştir. Adil  yargılanma ilkesi ihlal edilmiştir” diye konuştu.

Tuğluk’un savunmasından sonra mahkeme kararını açıkladı. Tuğluk’a, “örgüt üyeliğinden” 10 yıl hapis cezası veren mahkeme, Tuğluk’un tutukluluğunun devamına karar verdi.

Aysel Tuğluk, Aralık 2016’dan bu yana “Örgüt yöneticiliği” ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Tuğluk’a, Ocak ayında yargılandığı başka bir davadan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak