Alevi Haber Ajansi

Pervin Buldan: Bu ittifakın adı kadın ittifakı-VİDEO

PİRHA- İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndaki 8 Mart mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bizim ittifakımız seçim ittifakı değildir. Bu ittifakın adı kadın ittifakı, Türkiyeli kadınların ittifakı, özgürlük ittifakıdır” dedi. 

İstanbul 8 Mart Platformu’nun “Savaşa, OHAL’e, cinsiyetçiliğe karşı emeğimiz, kimliğimiz ve özgürlüğümüz için direniyoruz” şiarıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlediği mitingde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu.
Konuşmasına kadınları Kürtçe ve Türkçe selamlayarak başlayan Buldan, “Bugün dünyanın dört bir yanında alanlarda olan, kendi özgürlüğü demokrasi ve barış için alana çıkan kadınlara sevgilerimizi gönderiyorum” diyerek devam etti. Cezaevindeki kadın siyasetçileri selamlayan Buldan, “Selam olsun bugün Bakırköy ve Kandıra cezaevlerinde zılgıtlarıyla birlikte dört duvar arasından bizlerle olan kadınlara, Sebahat Tuncel’e, Figen Yüksekdağ’a ve tüm tutuklu kadınlara selam olsun. Onlar bugün aramızda değiller, bugün cezaevinde rehin tutuluyorlar. Ama şunu bilsinler; milyonlar onlarla, biz onlarlayız” dedi.
“BASKI VE ŞİDDET KADINLARIN BİRLİĞİYLE YIKILACAK”
Yaşamın her alanında şiddete ve baskıya maruz kalan, iradesi yok sayılan kadınların protesto ettiğini dile getiren Buldan, “Emekçi, işçi kadınlar yaşamın her alanında eşlerimize, kocalarımıza, abilerimize itaat etmiyoruz diyorlar. Sizin de emirlerinize biat etmiyoruz. Çünkü bu ülkeyi yönetenler kadınların iradesini yok sayıyor, kadınları siyasetin arkasına atmak istiyor” dedi. Buldan, “Bir kez daha ifade ediyoruz. Kadınlar sizin her türlü gasp, şiddetinize karşı omuz omuza olacak. Ve bu zihniyeti özgürlük talebiyle yıkacak. Biz bu ülkede en mağdur olanlar, acı çekenler ve gözyaşı dökenleriz. Ama AKP’ye karşı ön saflarda mücadele edeceğiz. Kadınların eşitlik mücadelesi yüz yıllardır devam ediyor. Ancak bugün kadın özgürlük mücadelesine karşı yürütülen baskı ve şiddet zihniyeti kadınların birliğiyle yıkılacaktır” dedi.
“ÜLKEYİ AĞLAYAN ANNELER VE TABUTLARINA SARILAN ÇOCUKLAR ÜLKESİ YAPTINIZ”
Annelerin artık gözyaşı dökmesini istemediklerini belirten Buldan, şöyle devam etti: “Bizler, bu ülkede anneler ağlasın istemiyoruz. Gençleri toprağa vermek istemiyoruz. AKP hükümetine, zihniyetine seslenmek istiyoruz. Sizler Efrin’e giderken ‘Türkiye’yi korumak adına giriyoruz’ diyorsunuz; ama bu ülkede bir çocuğu dahi koruyamayacak durumdasınız. Kadın şiddetini durduramayacak durumdasınız. Çocuklarımızı Efrin’de yaşamını kaybetsin diye doğurmuyoruz. Çocuklarımızı sizlerin savaşında yaşamını yitirsinler diye doğurmuyoruz. Bizler kapımıza gelen her cenaze ve tabuttan rahatsızız. Siz bu ülkeyi ağlayan anneler ülkesi ve tabutlarına sarılan çocuklar ülkesi yaptınız. Kadınların mücadelesi sizlerin savaş politikalarınıza geçit vermeyecek. Özgürlük ve eşitlik mücadelesiyle bunları aşacağız.”
“SİSE NİNE ÖZGÜR OLANA KADAR..”
Buldan, “Figen Yüksekdağ özgür olana kadar,  70 yaşındaki Sise anne özgür olana kadar, Sebahat  Tuncel aramızda olana kadar, Gülten Kışanak buraya gelinceye kadar bizler özgürlük ve eşitliğimizi alıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi. Bir ülkede kadın özgür olmadan o ülkenin de özgür olmadığını söyleyen Buldan, “ Türkiye özgür olmadan Ortadoğu ve dünya özgür olmaz. Özgürlük mücadelemiz bu ülkeye demokrasi gelene kadar devam edecek. Tek bir insanın burnu kanamayana kadar devam edecek” diye konuştu.
“JİN, JİYAN, AZADİ”
 AKP-MHP seçim ittifakına da dikkat çeken Buldan, şöyle konuştu: “HDP olarak sizlerle beraber yapacağımız ittifakı açıklıyoruz. AKP-MHP ittifakına karşı bizim de ittifakımız var. Bizim ittifakımız seçim ittifakı değildir. Seçimden sonra devam edecek bir ittifaktır. Bu ittifakın adı kadın ittifakı, Türkiyeli kadınların ittifakı. Kürt, Türk, Arap bütün halkların ittifakı, barış ittifakıdır. Özgürlük ittifakıdır. Kalıcı bir ittifaktır. Herkese hayırlı olsun. Herkesi bu ittifaka davet ediyoruz. Türkiye’nin değişmesini isteyen herkese bu çağrıyı yapıyoruz. El ele vererek eşitlik, demokrasi ve özgürlük için bu ittifakı yapıyoruz. Bunun için yola çıktık. Umudumuz çok büyük. Çünkü biz cesaretin partisiyiz. Biz cesareti meydana çıkan kadınlardan sizlerden alıyoruz. Yolumuz uzun, karşımızda ceberrut bir hükümet sistem ve anlayışı var. Bu yüzden uzun bir yol. Ama bu yol onurlu bir yol.  Tüm yoldaşlarıma bu onurlu yolda başarılar diliyorum. Kazanacağımız günler yakındır. Jin, jiyan, azadî.” (HABER MERKEZİ)
Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak