Alevi Haber Ajansi

‘Afrin’e operasyon Türkiye halklarının çıkarına değildir’-VİDEO

PİRHA- Türkiye tarafından Afrin’e yönelik başlatılan operasyon, HDP Adıyaman ve Mersin İl Örgütleri tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Yapılan açıklamalarda, “Bu saldırı ve savaş hali Türkiye’nin çıkarına değil siyasi iktidarın egemenlik hesabınadır. Bu savaş halkların felaketi olacaktır” denildi.

Haberin videosu

HDP Adıyaman İl Örgütü Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu ile ilgili il binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan HDP Adıyaman İl Eş Başkanı Av. Selim Özbek, “Toplumsal muhalefetin bu irade kurma operasyonu karşısında silkelenmesi ve kendi durduğu yerin farkında olmasının altını çizmek istiyoruz. Türkiye’de Aleviler, emekçiler, dindarlar, yoksullar savaş istiyorlar mı? Eğer halk ve toplum istemiyorsa bu savaşı kim, niye istiyor? Toplumun bu soruyla yüzleşmesini sağlamak da muhalefetin birinci görevi olmalıdır” dedi.

Özbek’in ardından konuşan HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ise “Meclis’in tatil edilmesinin sebebi bizlerin o kürsüden konuşmalarımızı engellemek. Toplumun hangi kesimlerinden bir tepki oluşmaya başlıyorsa buna müdahale edip gözaltına alıyorlar. Sosyal medya paylaşımlarından dolayı operasyonlar yapılıp gözaltına alınıyorlar” dedi.

HDP Mersin İl Örgütü de Afrin’e yönelik başlatılan operasyonun sonlandırılması çağrısıyla düzenlediği açıklamaya, çeşitli parti ve STK temsilcileri katıldı. Açıklamayı HDP Mersin İl Eş Başkanı Fatmagül Temirtağ yaptı.

“Afrin Kürtlerin, Türkmenlerin, Asurilerin, Ermenilerin, Arapların birlikte yeni bir yaşamı hayata geçirmeye çalıştığı, barışın hakim olduğu, savaşın olmadığı özgün bir yerdir” diyerek konuşmasına başlayan Temirtağ, şöyle konuştu:

“Afrin Suriye’deki savaşın başından itibaren yerinden edilmek zorunda bırakılan yarım milyon mültecinin güvenli bir şekilde ikamet ettiği yerdir. Savaşın en büyük zararını bölge halkları ve ülkelerinin göreceği açıktır. Savaşın hiçbir zaman çözüm olmadığı insanlık tarihinin en açık gerçeğidir. Türkiye hükümetini Afrin’e saldırıdan vazgeçmeye çağırıyoruz. Bu savaş halkların felaketi olacaktır. Bu savaşta binlerce insan yaşamını yitirecektir. Biz bu savaşın bir parçası olmayacağız.”

Mustafa YÜKSEL-Diren KESER

ADIYAMAN-MERSİN

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak