Alevi Haber Ajansi

‘Sünni ve tekçi bir devletin kurulması için her şeyi yapıyorlar’-VİDEO

PİRHA – SHP’nin Eski Ankara Milletvekili, Hukukçu Kamil Ateşoğulları, Diyanet’in yaşamın her alanında etkili olmasına ilişkin PİRHA’ya konuştu. Ateşoğulları, “Eğitimin tarikatlara teslim edilmesi, bütün dairelere son zamanlarda tarikat mensuplarının alınması, özellikle Sünni ve tekçi bir devletin kurulması için gerekli her türlü şeyleri yapıyorlar”dedi. 

Haberin videosu

SHP’nin Eski Ankara Millevekili Ateşoğulları, Diyanet’in eğitim ve sosyal alanlarda yaşama müdahale etmesini eleştirdi.

Ateşoğulları, “AKP iktidarının zaten hangi amaçla geldiği, 2023 diye bir tarih verirken neyi amaçladığı belli. 1923’te kurulan cumhuriyeti 100 yıl sonra 2023 İslam Cumhuriyeti durumuna getirmek ve dönüştürmek istiyor. Bu nedenle de adım adım ilerleyerek bir din devleti kurma bu ve benzeri çalışmaların alt zeminini oluşturuyor” dedi.

“TEKÇİ DEVLET KURULMASI İÇİN GEREKENİ YAPIYORLAR”

“Eğitimin tarikatlara teslim edilmesi, bütün dairelere son zamanlarda özellikle tarikat mensuplarının alınması, özellikle Sünni ve tekçi bir devletin kurulması için gerekli her türlü şeyleri yapıyorlar” diye konuşan Ateşoğulları şöyle devam etti:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşu Anayasa’nın 139. maddesine aykırı. Kuruluş yasasının 1. maddesindeki amaçla, Anayasa’da tarif edilen Diyanet İşleri Başkanlığı örtüşmüyor. Bir defa işe buradan başlamak lazım. Orada bütün inançlara karşı eşit davranmak gerekir derken; kuruluş yasasının 1. Maddesi’nde aynen İslam dinine hizmetten başka herhangi bir düşüncesi yok. İslam dininden de kastı Sünni Hanefiliği kastediyor. Bunun dışında kalanların hiçbir şeyi yok.”

“OKULLARA PEDAGOG PSİKOLOG YERİNE DİN ADAMI GÖNDERİLİYOR”

Okullara pedagoji, psikoloji yerine din adamı hastanelerde danışman olarak din adamı, buna benzer her yere din adamı göndermek neden” diye soran Ateşoğulları şunları kaydetti:

“Bir yığın lüzumsuz yere ilahiyat okulları açtılar. İmam hatip liseleri açıyorlar. Cami olmayan Alevi köylerine din adamı gönderiyorlar. Neden? Çünkü bunların başka çalışma alanı olmadığı için, özellikle kadından imam olmaz derler, bir taraftan da imam hatiplere kadın ve kızları alarak imam olarak yetiştiriyorlar. Bunlar nerede iş bulacaklar? Buralarda.”

“KENDİ PROPAGANDALARINI YAPACAK KADROLAR YETİŞTİRİYORLAR” 

Ateşoğulları, “Son bütçeye bakarsak 5-6 bakanlığın bütçesine denk bir ödenek var. Onun dışında Milli Eğitim, Dışişleri Bakanlığı’nda da özellikle yurtdışına ve Milli Eğitim Bakanlığı’na insanlar alıyorlar. İmam Hatipleri Diyanet İşleri’ne aldıktan sonra başka bakanlıklara aktararak kendi propagandalarını yapacak kadroları yerleştiriyorlar” dedi.

“İLK SEÇİMDE İKTİDARIN ALAŞAĞI EDİLMESİ GEREKİYOR” 

Laik yaşamı savunanlara mücadele çağrısı yapan Ateşoğulları, şunları kaydetti:

“Bunlara karşı laik olan, inancı, dini ne olursa olsun çağdaş yaşamdan yana olan insanlara, sosyalistlere, devrimcilere, sosyal demokratlara, gerçekten bu ülkede laik yaşamak isteyen herkese görev düşüyor. Burada oturup onlara karşı bir setin oluşturulması gerekiyor. Bunda da çok zayıf kalıyoruz. İşte bir takım açıklamalar, Eğitim Sen’in çalışmaları dışında ya da Alevi örgütlerin dışında da başka bir çaba görmüyoruz. Bu nedenle de bu mücadelede zayıf kalıyoruz.Bunun güçlendirilmesi ve ilk seçimde de bu iktidarın alaşağı edilmesi gerekiyor. Başka kurtuluşumuz yok.”

Cebrail ARSLAN/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak