Alevi Haber Ajansi

Zorunlu din dersi önergesine Milli Eğitim Bakanı’ndan ilginç yanıt!

PİRHA- HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun Haziran ayında zorunlu din dersine ilişkin verdiği soru önergesine yanıt geldi. Zorunlu din dersinin devam edeceğinin anlaşıldığı yanıtta, “Mevcut müfredatlar, öğrenme öğretme teori ve yaklaşımlarındaki yenilik ve gelişmeler doğrultusunda çağın gerekliliklerini, ferdin ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yenilenmiştir” denildi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Haziran ayında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiği üzerine basın toplantısı gerçekleştirmiş ve yine bu kapsamda aynı gün içerisinde Milli Eğitim Bakanı’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunmuştu.

“DİN DERSİ ZORUNLU OLMAKTAN ÇIKARILMALI”

Kenanoğlu, hem soru önergesinde hem de basın toplantısında, AİHM’in 2007 ve 2014 yılında aldığı kararlarla, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu derslerden çıkarılması yönünde iç hukuktaki gerekli düzenlemelerin AİHM kararları ışığında bir an önce yapılması yönündeki kararını ilettiğini belirtmiş ve bu konuda gerekli iç düzenlemelerin derhal yapılması yönündeki talebi dile getirmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan, Haziran ayında verilen soru önergesine yanıt geldi.

Milli Eğitim Bakanı, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretim programları çoğulculuğu ve çeşitliliği zenginlik olarak kavramayı, karşılıklı anlayış ve uzlaşmayı; farklılıkların endişe verici, tehdit teşkil eden, olumsuz şeyler olarak algılanmamasını, farklı ama eşit biçimde barış ve karşılıklı saygı içinde yaşayabilme becerisini öğrenciye kazandırmayı hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.

Yanıtta şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan tüm derslerin öğretim programlarını değişen ve gelişen şartlar doğrultusunda araştırmacılığı, yenilikçiliği ve temel becerileri esas alan bir yaklaşımla yenilenerek geliştirilmesi kapsamında, bakanlığımız din öğretimi genel müdürlüğü tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretim programları da yeniden hazırlanmış ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca onaylanmış, 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle ülkemizde okutulmaya başlanmıştır. Yenileme çalışmalarının başlamasında kalkınma planları, 64. ve 65. hükümetlerin eylem planları, uluslararası ölçekti gerçekleştirilen sınavların sonuçları, farklı ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan raporlar ile gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar etkili olmuştur. Sonuç olarak mevcut müfredatlar, öğrenme öğretme teori ve yaklaşımlarındaki yenilik ve gelişmeler doğrultusunda çağın gerekliliklerini, ferdin ve toplumun değişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yenilenmiştir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretim programları da bu amaç doğrultusunda güncellenmiş, bu güncelleme çalışmaları esnasında AİHM Kararı Eylem Planı çalışma grubunun oluşturduğu raporda dikkate alınmıştır. Bu bağlamda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretim programları çoğulculuğu ve çeşitliliği zenginlik olarak kavramayı, karşılıklı anlayış ve uzlaşmayı; farklılıkların endişe verici, tehdit teşkil eden, olumsuz şeyler olarak algılanmamasını, farklı ama eşit biçimde barış ve karşılıklı saygı içinde yaşayabilme becerisini öğrenciye kazandırmayı hedeflemektedir” (HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak