PİRHA-Alevi toplumunun ve kurumlarının bütün ısrarlı çabalarına ve yine AİHM’nin bu konuda defalarca Türkiye’yi mahkum edip adım atmasını istemesine rağmen zorunlu din dersi uygulamasından vazgeçilmedi. Bir eğitim yılı daha bu uygulamalarla geride kalırken durumu bir de CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’na sorduk.
HABERİN VİDEOSU
KESK’e bağlı Eğitim- Sen, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı sonunda hazırladığı rapora göre, darbe girişimi sonrasında çıkarılan OHAL kararnameleriyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalışan 33 bin 128 öğretmen, 5 bin 318 akademisyen ve 1194 idari personel görevinden ihraç edildi. Bu tablo en çok da bu gün eğitim yılını geride bırakan milyonlarca öğrenciyi etkiledi. Bu eğitim yılının en önemli kusurlarından biri de yüz binlerce Alevi öğrencinin zorla din dersine tabi tutulmasıydı.
Alevi toplumunun ve kurumlarının bütün ısrarlı çabalarına ve yine AİHM’nin bu konuda defalarca Türkiye’yi mahkum edip adım atmasını istemesine rağmen zorunlu din dersi uygulamasından vazgeçilmedi. Bir eğitim yılı daha bu uygulamalarla geride kaldı Pir Haber Ajansı’na konuşan CHP Milletvekili Tanrıkulu Türkiye’nin mevzuatını AİHM kararlarına uygun şekilde düzenlemesi gerektiğini belirti.
“ŞU ANKİ PRATİK TEMEL İNSAN HAKLARINA AYKIRIDIR”
Avrupa insan hakları mahkemesi zorunlu din dersi konusunda yol gösterici bir karar verdi. Bu kararın gereği bu güne kadar hükümet tarafında yerine getirilmedi diyen Tanrukulu “Anayasanın ve diğer tüm mevzuatın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları doğrultusunda yeniden düzenlenmesi lazım ve eğitiminde buna göre şekillenmesi lazım. Şu andaki pratik temel insan haklarına ve eğitim hakkına aykırıdır” dedi.
Cebrail ARSLAN/ANKARA
Yoruma kapalı.