PİRHA- Koronavirüs ile savaşırken hayatını kaybeden sağlık emekçileri için SES Dersim Şubesi, “Öncelikle Covid-19 pandemi mücadelesinde en ön safta yer alan ve hayatlarını kaybeden tüm sağlık emekçilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Haberin videosu:
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, koronavirüs ile savaşırken hayatını kaybeden sağlık emekçileri için Tunceli Devlet Hastanesi’nde basın açıklaması düzenledi.
“SALGIN İLE MÜCADELE, YALNIZCA SAĞLIK EMEKÇİLERİYLE YETELİ OLAMAZ”
Basın açıklamasını okuyan SES Dersim Şubesi Eşbaşkanı Serap Kahraman, “Öncelikle Covid-19 mücadelesinde en ön safta yer alan ve hayatlarını kaybeden tüm sağlık emekçilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bilinmelidir ki salgın ile mücadele, yalnızca sağlık emekçileriyle yeterli olamaz. Bu salgında herkese görevler düşmektedir. Tüm halkımızın salgına karşı gerekli önlem ve hassasiyeti göstermeleri gerektiğini bir kez daha vurgulamak isteriz.” dedi.
Kahraman, açıklamanın devamında, “İç içe geçen ekonomik, siyasal, sosyal sorunların hepimizin yaşamını derinden etkilediği zor bir süreçten geçiyoruz. pandemi ile her geçen gün daha derinleşen ekonomik krizle artan işsizlik ve hayat pahalılığı halkın, emekçilerin, işçilerin gündeminin en başında yer almaya devam etmektedir. Milyonlar, insanca yaşamanın ve insanca çalışmanın her gün daha da zorlaştığı koşullarda hayatlarını alt üst eden sorunların çözülmesini bekliyor” ifadelerini kullandı.
“İKTİDAR YAŞANAN KRİZİ ÇÖZMEK YERİNE YENİ SORUNLARLA BESLEMEYE DEVAM EDİYOR”
COVİD-19 testi pozitif çıkan herkes hasta kabul edilmesine rağmen iktidar hala sadece semptom gösterenlerin hasta sayılmasında ısrar ederek halkın sağlığını hiçe saymak olduğunu söyleyen Serap Kahraman, şunları söyledi:
“Covid-19 meslek hastalığı sayılmalıdır. Pandemi ile ağırlaşan kriz koşullarında, yapılan zamlarla maaşlarımız erimeye devam ediyor. Son bir yıl içinde doğalgaza yüzde 34, elektriğe ise son 15 ay içinde yüzde 40 zam yapılmıştır. Halkın en temel tüketim maddesi olan ekmek fiyatı son iki ay içinde yüzde 20 zamlanmıştır. Aynı dönemde dört kişilik bir ailenin açlık sınırında %21, yoksulluk sınırında %20 artış yaşanmıştır. Buna karşın son 18 ayda kamu emekçilerinin maaşlarında yaşanan artış ise enflasyon farkı ödemesi dahil sadece yüzde 15’de kalmıştır. Üstelik salgın süreci eğitim emekçilerinin ek ders ücretlerinin kesilmesinin, sağlık emekçilerinin ek ödemelerinden tasarruf edilmesinin, sözleşmeli, güvencesiz istihdamın artırılmasının fırsatı haline getirilmektedir. Başta kamu emekçileri olmak üzere yıllardır yok sayılan, pandemi koşullarında korumasız bırakılarak işsizliğe, yoksulluğa terk edilen milyonları taleplerine sahip çıkmaya, halktan emekten yana bir bütçe, insanca yaşam mücadelesinde omuz omuza vermeye çağırıyoruz” dedi.
PİRHA/DERSİM
Yoruma kapalı.