PİRHA – Ses Ankara Şube Eş Başkanı Nazan Karacabey, pandemi sürecinde yeteri kadar koruyucu ekipmanın verilmediğini belirterek, “Bugün Covit-19’la birebir mücadele eden arkadaşlarımız eşit işe eşit ücret almıyorlar” dedi.
Haberin Videosu
“YETERLİ SAYIDA KORUYUCU EKİPMANIMIZ OLMADAN PANDEMİMİN İÇİNE SÜRÜKLENDİK”
Koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ses Ankara Şube Eş Başkanı Nazan Karacabey, yapılan açıklamalara göre 8 bine yakın sağlık personelinin COVID-19 olduğunu belirterek, yeterli sayıda ekipmanın olmadığını dile getirdi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak görevlerinin bilincinde olduklarını bu pandemi ile en önde hizmet sunacaklarını belirten Karacabey, “Ama baştan beri söylediğimiz koruyucu ekipmanımız olmadan, yeterli sayıda olmadan, kendimizi güvende hissetmeden bir Pandeminin içine sürüklendik açıkçası. Bu Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri için gerçekten çok kritik öneme sahip bir durumdur. Periyodik aralıklarla testlerimiz yapılsın istedik başladı ama bunun devamı gelmedi. Sonuç olarak 30 sağlık emekçisi arkadaşımız hayatını kaybetti” dedi.
“BULAŞI YAŞAYAN YEDİ BİN SAĞLIK EMEKÇİSİ VAR”
Virüsün bulaştığı yaklaşık 7 bin sağlık emekçisinin içeresinde meslek gruplarına, illere göre bir dağılımın olmadığını belirten Karacabey, “Açıkçası şeffaf bilgiden uzak, bu tarz bilgilenmeler bizim için çok endişe vericiydi. Baştan beri söylediğimiz şey buydu. Bu yüzden geldiğimiz noktada bu kadar sağlık emekçisinin bulaş yaşaması çok ciddi bir durum bizim açımızdan” dedi.
“EK ÖDEME DİYE KAMUOYONA AÇIKLADIKLARI ALGIDAN ÖTE BİR ŞEY OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”
Karacabey, konuşmasına şöyle devam etti:
“Başlarda ek ödeme diye muştuladıkları durum sağlık hizmetinin başından beri söylediğimiz bir bütünlüklü hizmet olduğunu, çalışanların ayrımcılık üzerinden ücretlendirilemeyeceği üzerineydi. Başından beri bizim dillendirdiğimiz sağlık hizmet örgütlerinin tek dillendirdiği durum buydu. Fakat bunu yapmadılar eşdeğer işe eşdeğer ücret istedik. Bunu da yapmadılar. Ek ödeme diye söyledikleri mevzunun aslında gerçeklikten uzak, tamamen kamuoyunun algısını oynamaya yönelik bir haber olduğudur.
“CEZA VE TUTUKEVLERİNDE KAPALI ALANLARDA BİLGİYE ERİŞİM ÇOK DAHA ZOR”
Bugün Covit-19’la birebir mücadele eden arkadaşlarımız eşit işe eşit ücret almıyorlar. İş barışı için çok ciddi bir darbedir bu. Sağlık hizmetinin yürütülmesi açısından da çok ciddi sıkıntıdır.
Elbette toplumun her kesimi gibi tutuklular ve hükümlülerin yaşadığı daha kapalı alanlarda bilgiye erişim çok daha zor. Şartların çok daha zor olduğunu, hayatta kalma şartlarının Covit-19 için daha da zorlaştığını farkındayız. Elbette ki sağlık meslek örgütü olarak bu alanda da söyleyeceklerimizi söylüyoruz. Hastanelerde, hapishanelerde insanların kapalı olduğu alanlarda ki bulaşa dair şeffaf bilgiye ihtiyacımız var. Bilimden ve emekten korkmamasını tavsiye ediyoruz aslında iktidarlara.” Cebrail ARSLAN/ANKARA
Yoruma kapalı.