Alevi Haber Ajansi

Sarp Kuray tahliye edildi

‘Tek kişilik terör örgütü’ suçlamasıyla 8 yıla yakın hapis yatan Sarp Kuray: Dik girdik, dik çıkıyoruz
Sarp Kuray 8 yıllık esaretten sonra tahliye edildi
’68 kuşağının önderlerinden Sarp Kuray, 8 yıllık esaretten sonra özgürlüğüne kavuştu. 16 Haziran Örgütü’nün kurucusu olduğu iddiasıyla tek kişilik örgütten müebbet hapis cezasına çarptırılan ve infaz kanunlarındaki lehe hükümler sebebiyle cezası 7 sene 10 aya indirilen Kuray, bu sabah hükümlü bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi.

Arkadaşları ve ailesi tarafından alkışlar eşliğinde karşılanan Kuray, “8 sene evvel Ankara’da, sevgili arkadaşlarım beni uğurlarken onlara bir söz vermiştim. Ömrüm olursa, bu cezaevinden size layık çıkacağım demiştim. Size layık çıktığımı bilmenizi isterim. Varlığınız tutsaklık döneminde en büyük gücüm olmuştur” dedi.

Kuray, “68 başkaldırısı içinde yetiştim. Bizim anlayışımızda teslim olmak, eğilmek, bükülmek yoktur. Bize hiçbir kuvvet zorbalığın ve batakçı gericiliğin önünde boyun eğdiremez; dik girdik, dik çıkıyoruz” diye konuştu.

Sarp Kuray, “Gönlümün yarısı cezaevindeki tutsaklarla kaldı” dedi.
sarp kuray tahliye
sarp-kuray-8-yillik-esaretten-sonra-tahliye-edildi-3
sarp-kuray-8-yillik-esaretten-sonra-tahliye-edildi-1 sarp-kuray-8-yillik-esaretten-sonra-tahliye-edildi-2
cywnqeqvqaavwoxsarp kuray tahliye  sarp kuray tahliye

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak